Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2016, 18:20
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nová planéta v Star Wars univerze bude hrať v Rogue One dôležitú úlohu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Niekoľko nových záberov očakávaného Rogue One.

Premiéra Rogue One nás čaká tesne pred Vianocami, reklamná kampaň teda logicky beží na plné obrátky. Už vieme, že sa budú kradnúť plány Hviezdy smrti, že sa vráti Darth Vader, no a teraz Lucasfilm oficiálne odhalil informácie o novej planéte v Star Wars univerze.

Nová planéta v Star Wars univerze bude hrať v Rogue One dôležitú úlohu
Zdroj: Disney/Lucasfilm

Čo teda zatiaľ vieme? Planéta s názvom Jedha bude podľa režiséra Garetha Edwardsa pútnické, posvätné miesto Jediov a všetkých, ktorí veria v Silu. Mali by sa na nej sústrediť najväčšie mozgy Rádu Jediov, ktorí svoje životy zasvätili skúmaniu Sily. Ako Edwards dodal, v čase príbehu Rogue One ľudia strácajú vieru v Silu a Jediom hrozí úplný zánik. Práve Jedha by mala byť spirituálnym domovom pre všetkých, ktorí ešte nestratili nádej a hľadajú duchovné posilnenie. „Ak Nová nádej mohla byť paralelou na príbeh Ježiša, je logické, že za Silou musela existovať určitá forma náboženstva,“ poznamenal Edwards. Môžeme takmer s určitosťou tipovať, že Impériom okupovaná „Mekka Star Wars“ bude vo filme zohrávať kľúčovú úlohu, keďže sa na nej budú sústreďovať početné Rebelské jednotky. Režisér tiež potvrdil, že hlavná hrdinka Jyn Erso (Felicity Jones) na planétu zamieri s cieľom získať do svojho tímu dôležitého spoluhráča.

Kto ním bude sa zatiaľ drží pod pokličkou, ale špekulácie hovoria o Chirrutovi Imwe (Donnie Yen), ktorého sme mohli v traileri vidieť priamo uprostred súboja so Stormtroopermi. Yenova postava oddaného nasledovníka Sily, ktorý síce nie je Jedi, ale aj tak dokáže nepriateľov poriadne potrápiť, je horúcim kandidátom na cenného spolubojovníka. Iné odhady zmieňujú Sawa Gerrera (Forest Whitaker), ktorého postava bola predstavená už v animovaných Klonových vojnách.

Ale to nie je všetko. Jedha sa do hľadáčika Dartha Vadera posunula hlavne kvôli záhadným záujmom, ktoré má nielen Impérium, ale aj samotný Rád Jediov. O čo sa konkrétne jedná, Edwards samozrejme neprezradil, takže na odpovede si budeme musieť počkať do premiéry. Rogue One vstúpi do slovenských kín 15. decembra tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia