Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2016, 15:20
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Na televízne pole sa chystá adaptácia úspešného románu The Passage v produkcii Ridleyho Scotta

FILMY A SERIÁLY RIDLEY SCOTT
Uložiť Uložené

Post-apokalyptický seriál bude mať pod dohľadom aj režisér Cloverfieldu či Dawn of the Planet of the Apes.

Post-apokalyptických vízií nie je v týchto pohnutých časoch nikdy dosť. Úspešný román Justina Cronina The Passage (na Slovensku vyšiel pod názvom Priechod) sa teda dočká adaptácie. Spoločnosť Ridleyho Scotta (Scott Free Productions) vycítila potenciál, plesla sa po vrecku a za 1.75 miliónov uchmatla práva na sfilmovanie. A to ešte dlho predtým, než Cronin román vôbec dopísal. Z plánovaného celovečerného filmu sa však napokon ustúpilo a The Passage dostane seriálovú podobu. Nie je ťažké uhádnuť prečo. The Walking Dead úspešne valcuje televízne obrazovky a práve s ním má The Passage dosť spoločného. Akurát tu nie sú zombie, ale upíri. Tí majú vo filmovom svete dosť pošramotené renomé (viď. Twilight a jemu podobní), takže dôstojné zobrazenie by si krvilační gurmáni určite zaslúžili.

Príbeh je o skupine ľudí, ktorí prežijú epidémiu záhadného vírusu. Ten vznikol s požehnaním americkej vlády a infikovaných mení na upírov. Skupina je nútená spolupracovať, aby dokázala prežiť a pokúsiť sa zachrániť zvyšok ľudstva. A v tom by im malo pomôcť výnimočné dievčatko Amy. Okrem Ridleyho Scotta budú na projekt dohliadať aj Liz Heldens (Friday Night Lights) a Matt Reeves (Cloverfield, Dawn of the Planet of the Apes). Heldens sa navyše postará o scenár pilotnej epizódy a Reeves sa posadí na režisérsku stoličku. V pozadí teda stoja veľmi schopní tvorcovia a ak im bude priať šťastie, mohli by sme sa dočkať zaujímavej a úspešnej seriálovej trvalky - The Passage je totiž len prvým dielom z trilógie. Bližšie informácie sú zatiaľ neznáme, tak si aspoň užite trailer na knižnú predlohu.

Domov
Zdieľať
Diskusia