Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2017, 22:27
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Úspešný seriálový hit posledných týždňov 13 Reasons Why sa dočká druhej série

FILMY A SERIÁLY 13 REASONS WHY
Uložiť Uložené

Netflix oficiálne potvrdil prípravy druhej série.

O máloktorom seriáli sa v posledných dňoch hovorilo tak živo ako o 13 Reasons Why (našu recenziu si môžete prečítať tu). Netflixu sa podaril ďalší zásah do čierneho. Dramatický seriál z prostredia strednej školy sa stal predmetom chvály, ale aj kontroverzie. Nevyhýbal sa totiž temným témam, ako šikane, znásilneniu či samovražde. Hlavným hrdinom je 17-ročný Clay Jensen (Dylan Minnette), ktorý prostredníctvom trinástich audiokaziet zisťuje, prečo jeho spolužiačka a kamarátka Hannah Baker (Katherine Langford) spáchala samovraždu. Okamžite po skončení posledného dielu začali fanúšikovia volať po pokračovaní a Netflix konečne oficiálne potvrdil prípravu druhej série.

Úspešný seriálový hit posledných týždňov 13 Reasons Why sa dočká druhej série
Zdroj: Netflix

Pôvodne sa s ňou príliš nepočítalo, keďže seriál vychádza z románu Jaya Ashera, a ten je uzavretým, celistvým príbehom. Napriek tomu tvorcovia nechali niekoľko dejových liniek pootvorených a po obrovskom úspechu a diskusiách, ktoré 13 Reasons Why vyvolal, už nič nestojí v ceste ďalšej sérii. Dokonca samotný autor predlohy sa vyjadril, že by veľmi rád videl pokračovanie osudov svojich hrdinov (hoci žiaden knižný sequel nevznikol). O deji zatiaľ nie je nič známe, vieme len, že príbeh by mal skúmať „následky smrti Hannah Baker a začiatok ostatných postáv na ich náročnej ceste k zotaveniu a vysporiadaniu sa s tragédiou.“

Odporúčané
13 Reasons Why má novú obeť. Zavraždil Clay študenta, ktorý znásilnil Hannah? 13 Reasons Why má novú obeť. Zavraždil Clay študenta, ktorý znásilnil Hannah? 15. augusta 2019, 16:07

Uvidíme teda, ako sa tvorcom podarí nadviazať a či dokážu prísť s rovnako zaujímavým a pohlcujúcim príbehom. Scenár opäť napíše Brian Yorkey. Zrejme sa vráti aj drvivá väčšina postáv. Čo ale samotná Hannah? Zdalo by sa, že jej príbeh je ukončený a niet k nemu viac čo dodať. Mladá Katherine Langford, ktorá postavu stvárnila, však získala za svoj výkon veľké uznanie kritikov aj divákov. Je teda pravdepodobné, že jej Hannu v druhej sérii predsa len uvidíme. Samotný scenárista Brian Yorkey sa pred niekoľkými dňami vyjadril nasledovne: „Príbeh Hannah je stále v mnohom neukončený. Ona sama je kľúčovou časťou akejkoľvek ďalšej kapitoly tohto príbehu a stále bude jeho stredobodom.“ Premiéra druhej série by sa mala uskutočniť niekedy v priebehu roka 2018.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia