Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2017, 16:57
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

James Gunn dohliadne na budúcnosť Marvelu odohrávajúcu sa vo vesmíre. Ako bude vyzerať MCU po 3. Fáze?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Budúcnosť Marvelu sa črtá každým ďalším dňom. Bude pokračovať s komiksovkami epických rozmerov alebo ponúkne menšie a nečakané tímovky?

Marvel sa rúti dopredu ako šialená strela a po hviezdnm Guardians of the Galaxy sa začala riešiť otázka, ako to bude s filmovým vesmírom ďalej, teda čo bude nasledovať po ukončení Fázy s číslom tri. Dvojka GOTG zaznamenala pekný finančný úspech v kasách kín (takmer 830 miliónov) a pokračovanie opäť napíše a zrežíruje James Gunn, tvorca oboch snímok. Viacerí z vás ste si už všimli, že sa v rozširujúcom MCU tento rok dostávame aj do iných častí vesmíru. Trojka Thora sa bude odohrávať na inej planéte, a čo sa budúcich projektov týka, megalomanský súboj s Thanosom bude taktiež zasahovať mimo našu Zem. James Gunn sa v jednom rozhovore s IGN rozpovedal o expanzii svojich filmov do väčšieho meradla a dohliadaní na budúcnosť samotného MCU:

James Gunn dohliadne na budúcnosť Marvelu odohrávajúcu sa vo vesmíre. Ako bude vyzerať MCU po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel

„Rozprávame sa o tom každý deň. Už na tom nejakú dobu v Marveli pracujem a spolu s Kevinom Feigeom (vedúcim Marvelu) diskutujeme o príbehu Guardians 3, ktorý bude smerovať k mnohým ďalším. On samotný je ako vrodené DNA, teda skvele pasuje do trilógie, ale zároveň je začiatkom úplne inej sféry MCU. Takže toto je momentálne moja práca.“ Zatiaľ sa presne nevie, kam sa bude MCU uberať, ale jedno je jasné. James Gunn v tom bude mať prsty ešte dlhú dobu a na natáčanie finále trilógie sa už neuveriteľne teší. Fanúšikovia Groota, Star-Lorda a ostatných teda môžu jasať.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Ako sa tak blížime k premiéram Avengers: Infinity War (2018) a štvrtému Avengers filmu (2019) momentálne bez oficiálneho titulku, fanúšikovia začínajú špekulovať, čo bude nasledovať ďalej. Dej okolo Infinity Gauntletu sa týmito počinmi ukončí a pre Marvel to bude obrovský zlom a zároveň krok dopredu. Kevin Feige už minule nadhodil, že sa napokon vôbec nemusíme dočkať Fázy 4, a čo by malo nasledovať bude úplne niečo odlišné

James Gunn dohliadne na budúcnosť Marvelu odohrávajúcu sa vo vesmíre. Ako bude vyzerať MCU po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel

Výkonný producent Marvelu, Nate Moore, sa k tomuto vyjadril nasledovne: „Ukončujeme to, čo nazývame Fázou 3, ktorá bude v podstate zavŕšená štvrtým Avengers filmom. Čo bude však ďalej? Kto budú noví hrdinovia, ktorí nám rozpovedajú veľkolepé príbehy a zavedú nás do nových svetov, ktoré sme ešte nemali šancu navštíviť, zatiaľ čo sa stále zameriavame na našich superhrdinov a hľadáme pokračovania ich vlastných ciest? Hľadáme akýsi nový príbeh. A potom ho necháme, aby určil, ako sa budeme posúvať ďalej v súvislosti s jednotným a už rozpracovaným svetom MCU.“

„Všetko je to o rozprávaní a možnosti pretínať dejové línie určitých postáv. Skvelým príkladom je napríklad Black Widow. Prvýkrat sme sa s ňou stretli v snímke Iron Man 2, potom sme ju videli bojovať medzi Avengermi a následne sme ju opäť sledovali v Captain America: Winter Soldier. Jej postava je nestranná a môžete si položiť otázku - kde je Black Widow najlepšie podaná? Je vynikajúce mať medzi jednotlivými postavami takúto flexibilitu, pretože nemusíme na samom konci všetkých privolať naspäť. Jednoducho sa to musí stať - príbehy postáv sa musia pretnúť. A mohol by som ešte dodať: Nebolo by to dobré, ak by sa rozdielne cesty spojili a dodali celku úplne iný smer?

James Gunn dohliadne na budúcnosť Marvelu odohrávajúcu sa vo vesmíre. Ako bude vyzerať MCU po 3. Fáze?
Zdroj: Marvel

Kevin sa k tomuto faktu stavia tak, že budúcnosť Marvelu môže byť skôr o menších filmoch a nečakaných tímovkách. Veď sa predsa onedlho dočkáme spolupráce Iron Mana so Spider-Manom v sólovke Spiderman: Homecoming a Thora s Hulkom v Thor: Ragnarok. Marvel však určite neplánuje poľaviť a my sme zvedaví, čo bude nasledovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia