Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2017, 21:05
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Sci-fi Ready Player One od Spielberga ožíva v debutovom traileri nasiaknutom bláznivými osemdesiatkami a životom vo virtuálnom svete

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Comic-Con v americkom San Diegu nesklamal ani tentokrát. Filmová adaptácia skvelého knižného sci-fi Ready Player One sa totiž predstavuje prvou ukážkou.

Ako sme už po zverejnení zahraničných informácií ohľadom momentálne prebiehajúceho Comic-Conu v San Diegu očakávali, svetlo sveta dnes konečne uzreli vôbec prvé oficiálne zábery z očakávanej sci-fi snímky Ready Player One, za ktorou stojí legendárny Steven Spielberg (Jurassic Park, Indiana Jones, Jaws, E.T.). Tá je adaptáciou rovnomenného knižného diela od talentovaného autora menom Ernest Cline, no a podľa priloženého debutového traileru môžeme pokojne predpokladať, že filmové dielo si predlohu dostatočne uctí a zároveň sa pokúsi dodať aj niečo vlastné a originálne. Koniec koncov, posúďte sami.

Príbeh nás zavedie nás do roku 2044, kedy sa planéta Zem kvôli preľudneniu a všadeprítomnej špine stala poriadne spustošeným miestom. Drvivá väčšina ľudí z nej preto každodenne uteká do virtuálnej reality s názvom OASIS, čo je v podstate virtuálna utópia, v ktorej jednotlivci komunikujú prostredníctvom svojich digitálnych avatarov, preskúmavajú rôzne svety, ríše, či dokonca chodia do školy.

Tvorca OASIS James Halliday (Mark Rylance - Bridge of Spies, The Other Boleyn Girl) bol posadnutý pop-kultúrou minulého storočia, najmä 80. rokov, a preto do svojho sveta zasadil množstvo hádaniek a narážok práve na toto obdobie. Osoba, ktorá ich dokáže všetky odkryť, bude novým majiteľom OASIS, pričom zároveň získa aj odmenu vo forme nepredstaviteľného bohatstva a moci. Hlavný hrdina Wade Watts (Tye Sheridan - X-Men: Apocalypse, Mud) je tínedžer, ktorý OASIS navštevuje veľmi rád a svoj život zasvätil študovaniu všemožných vodítok poschovávaných v tomto svete. Akonáhle však narazí na prvú stopu, zisťuje, že vo svete sú hráči ochotní pre výhru aj vraždiť.

Sci-fi Ready Player One od Spielberga ožíva v debutovom traileri nasiaknutom bláznivými osemdesiatkami a životom vo virtuálnom svete
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Réžie sa chopil už vyššie spomínaný Steven Spielberg, za scenárom stojí Zak Penn (The Incredible Hulk, X-Men: The Last Stand) a hudobnú zložku si vezme na starosť Alan Silvestri, ktorý nahradil zaneprázdneného Johna Williamsa (ten pracuje na Spielbergovej snímke The Papers). Čo sa samotného obsadenia týka, tak okrem pánov vyššie sa objaví aj Simon PeggOlivia CookeT.J. MillerBen MendelsohnWin Morisaki či Hannah John-Kamen. Premiéra Ready Player One je v našich kinách naplánovaná na 29. marca (března) 2018. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o príbehu a jednotlivých postavách, vstúpte do tohto vlákna. Ako sa vám pozdávajú prvé zábery? A nájdu sa medzi vami aj fanúšikovia predlohy?

Domov
Zdieľať
Diskusia