Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2017, 17:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Soundtrack k očakávanému Blade Runner 2049 zloží Hans Zimmer v spolupráci s Johannom Johannssonom, dvorným skladateľom Denisa Villeneuva

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER 2049
Uložiť Uložené

Villeneuve si na pomoc pozval skúsených skladateľov.

Ak ste videli Blade Runnera, aspoň matne si spomínate na soundtrack, ktorý bol skutočne úžasný. Atsmofére a celkovej kvalite snímky výrazne pomohol a všetci sú teda zvedaví, ako na tom bude soundtrack u dvojky. S veľkou kvalitou sa vďaka Villeneuovej prítomnosti počíta automaticky, takže sme skôr zvedaví, či ho podržia jeho kolegovia. Obzvlášť jeho dvorný skladateľ Johann Johannsson, s ktorým si už čo-to preskákal a jeho nádherné hudobné doprovody sme mohli počuť aj naposledy v Arrival. Avšak, aj Johannsson je na Blade Runnera krátky. Villeneuve zrejme očakáva, že sa niektoré pasáže dajú vyplniť lepšou hudbou, respektíve, že by Hans Zimmer a Benjamin Wallfisch (Zimmerovi pomáhal už s Dunkirkom či Hidden FIgures) mohli svojím talentom doplniť skvelého Johannssona, ktorý sa stále postará o hlavný motív a pár ďalších častí soundtracku. 

Vangelis, ktorý sa postaral o soundtrack pre jednotku, už na filmoch pracuje len sporadicky a skutočne si nevieme predstaviť, ako by vyzerala hudba k dvojke Blade Runnera práve od neho. Villeneuve predsa len uprednostňuje Johannssona a my sme za to vďační. Pevne veríme, že táto trojka dá dokopy soundtrack roka. Našliapnuté na to majú dobre, teda aspoň z toho, čo sme počuli v traileroch.

Domov
Zdieľať
Diskusia