Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2017, 10:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Famózna Wonder Woman pokorila ďalší rekord. V Amerike sa stala najziskovejším superhrdinským originom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Takýto úspech sa Warnerovcom určite nezdal ani v tých najdivokejších snoch.

Vo Warner Bros. si môžu spokojne mädliť ruky. Wonder Woman spočiatku rozhodne nebola žiadna stávka na istotu a predchádzajúce kritické neúspechy DC univerza udržiavali kravaťákov v pozore. Napokon ale všetko dopadlo až rozprávkovo výborne a Wonder Woman získala oslavné recenzie (najmä v USA) a nehasnúci záujem publika. A teraz hrdinskej Amazonke môžeme pripnúť ďalšiu medailu: oficiálne sa totiž stala najziskovejším superhrdinským originom v Amerike.

Famózna Wonder Woman pokorila ďalší rekord. V Amerike sa stala najziskovejším superhrdinským originom
Zdroj: Warner Bros.

Snímke Patty Jenkins sa podarilo na box office pokoriť všetkých svojich predchodcov z DC. Ide tiež o najziskovejší film režírovaný ženskou režisérkou - v tomto ohľade Jenkins knokautovala Phyllidu Lloyd (Mamma Mia! s 609,8 miliónmi) aj Jennifer Yuh Nelson (Kung Fu Panda 2 s 665,7 miliónmi). Začiatkom tohto mesiaca už Gal Gadot a Chris Pine vo svojej domovine prekonali hranicu 400 miliónov (momentálne majú na konte cca 404 mega) a celosvetovo sa vyhupli nad 800 miliónov.

Čo sa týka domácich tržieb, tak Amazonka zosadila z trónu iného komiksového hrdinu - prvého Spider-Mana od Sama Raimiho (403,7 miliónov). Wonder Woman sa tak stala najúspešnejším komiksovým originom histórie. Pred drsnou Amazonkou museli kapitulovať originy, ako Batman (251 miliónov), Iron Man (318 miliónov), Guardians of the Galaxy (333 miliónov) a dokonca aj Deadpool (363 miliónov).

Famózna Wonder Woman pokorila ďalší rekord. V Amerike sa stala najziskovejším superhrdinským originom
Zdroj: Warner Bros.

Iste, celosvetovo si prvú priečku stále drží Raimiho Spider-Man so svojimi 821 melónmi. Pokiaľ ale zvážime, že Wonder Woman už pokorila 800 miliónovú hranicu a vzhľadom na fakt, že film ešte čaká premiéra v Japonsku (25. augusta/srpna), je celkom dobre možné, že sa jej podarí prevalcovať aj pavúčieho muža. A ktovie - možno prekoná aj duel Batmana a Supermana (873 miliónov). Momentálne totiž všetko nasvedčuje tomu, že v Japonsku sa Wonder Woman bude dariť rovnako dobre, ako všade vo svete. Ide o skutočne impozantný úspech a vítanú vzpruhu pre celé DCEU. Gratulujeme!

Domov
Zdieľať
Diskusia