Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2017, 15:09
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Chcete si pozrieť hrôzostrašné príbehy, ktoré sa skutočne stali? Nezmeškajte nový seriál od Amazonu

FILMY A SERIÁLY AMAZON
Uložiť Uložené

Autentický a znepokojivý seriál The Lore je pripravený dať legendám o duchoch, upíroch či posadnutých bábikách reálny základ.

Na jeseň sa budeme báť. Nepostará sa o to iba hororová adaptácia Stephena Kinga It alebo siedma séria American Horror Story, ale tiež miniséria od Amazonu s názvom The Lore. Tá vznikla na motívy rovnomenného a oceňovaného audio-seriálu, ktorý vypovedá strašidelné príbehy ľudí podľa skutočných udalostí. V zásade ide o niečo ako rozprávanie strašidelných príbehov pri ohni, no podcast sa vo svete teší obrovskej popularite a každý mesiac si ho stiahne viac ako 5 miliónov poslucháčov.

Amazon sa rozhodol, že popularita predlohy nie je na zahodenie a vybral 6 najstrašidelnejších/najobľúbenejších udalostí, ktoré prenesie do seriálovej podoby. Formou hraného hororového dokumentu sa tak k televíznym divákom dostanú napríklad prípady rodiny, ktorá sa nasťahuje do domu obývaného duchom, chlapca s posadnutou bábikou či krvilačného monštra, ktoré terorizovalo obyvateľov dediny hlboko v lesoch. Podobné príbehy už síce boli niekoľkokrát sfilmované, esom v rukáve nového seriálu má byť predovšetkým fakt, že všetky zobrazené udalosti sa skutočne stali. „The Lore je unikátne v tom, že prezentuje dôkladne preskúmané skutočné príbehy a vyvoláva pochybnosti, či naozaj poznáme svet okolo seba,“ hovorí zástupca Amazonu Conrad Riggs.

Odporúčané
Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život 23. marca 2023, 15:30

So seriálovou novinkou už sa spájajú aj konkrétne herecké tváre a predstavia sa v nej napríklad Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day), Kristin Bauer van Straten (True Blood), Adam Goldberg (Fargo), Holland Roden (Teen Wolf), Colm Feore (House of Cards) či Campbell Scott (The Amazing Spider-Man). Na televíznych obrazovkách The Lore štartuje symbolicky v piatok 13. októbra (ríjen) a k dispozícii už je aj prvý teaser, aj keď ten o atmosfére či celkových kvalitách príliš veľa nenapovie.

Domov
Zdieľať
Diskusia