Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017, 20:35
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér oscarového Pianistu, Roman Polański, sa vracia do Krakova, kde natočí dokumentárnu snímku z prostredia bývalého židovského ghetta

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kontroverzný poľský režisér sa po dlhej dobe vracia do Poľska bez obáv z vydania do USA.

Od roku 1977 populárneho režiséra Polańského stíhali poľské úrady za znásilnenie maloletého dievčaťa. V minulom roku ale poľský najvyšší súd rozhodol o tom, že svojho krajana do USA (kde mal údajný trestný čin spáchať) nevydá. Talentovaný režisér sa preto už nemusí naďalej skrývať v európskych krajinách, ako napríklad vo Švajčiarsku či Francúzsku a po dlhej dobe sa môže vrátiť do Krakova, v ktorom strávil svoje detstvo a práve na tomto mieste plánuje natočiť dokument. Film zatiaľ nesie pracovný názov Polanski, Horowitz a mal by sa zaoberať samotným režisérom, no zároveň aj jeho priateľom, fotografom Ryszardom Horowitzom.

Táto dvojica sa spoznala počas druhej svetovej vojny v krakovskom židovskom ghette. Vzhľadom na to, že Horowitz žije už takmer  60 rokov v USA a Polanski nemohol od konca 70. rokov Poľsko navštíviť, sa obaja do rodnej krajiny vrátia po veľmi dlhej dobe a spoločne sa vydajú do rôznych pozoruhodných oblastí plných rôznorodých spomienok. Dokumentárnu snímku bude produkovať poľská spoločnosť KRK Film.


Režisér oscarového Pianistu, Roman Polański, sa vracia do Krakova, kde natočí dokumentárnu snímku z prostredia bývalého židovského ghetta
Zdroj: Focus Features
Domov
Zdieľať
Diskusia