Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2017, 16:06
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na Medzinárodný deň nevidiacich si RTVS pripravila tematické vysielanie, vrátane špeciálnej epizódy medicínskeho dokumentárneho seriálu

FILMY A SERIÁLY RTVS
Uložiť Uložené

Medzinárodný deň nevidiacich si ľudstvo pripomína už od roku 1946. Hlavným cieľom je zlepšiť životné podmienky ľudí s týmto hendikepom.

Na dnešný deň, viažúci sa k narodeniu Valentina Haüya (1745), zakladateľa prvej školy pre nevidiacich v Paríži, uvidíte na Jednotke aj Dvojke takmer všetky programy doplnené o audiokomentár. Špeciálny program o nevidiacich odštartoval o 9:40 televíznou inscenáciou Farba tvojich očí o 16 ročnej mladej žene, ktorá prišla o zrak a snaží sa opätovne zaradiť do života. Téme nevidiacich sa na Jednotke o 12:20 venovali i moderátorky Dámskeho klubu. O 15:05 nám televízny dokument s názvom Ten istý svet predstavil nevidiaceho režiséra Alda Daxnera. 

Od 17:10 si budete môcť pozrieť dva publicistické príbehy zo série (Ne)celeberity. Tie sa dejovo zamerajú na nevidiacich manželov a nevidiacu farárku Eriku Domonkošovú. O 18:30 na Dvojku prichádza program pre tých najmenších - animovaný seriál Mimi a Líza o dvoch priateľkách, z ktorých je jedna nevidiacou. K večeru o 20:15 nás na Dvojke čaká špeciálna epizóda lekárskeho dokumentárneho seriálu Moja diagnóza. Najnovší diel sa zameria na pokrokové riešenie pre pacientov s ochorením rohovky - takzvaným leukómom.

Domov
Zdieľať
Diskusia