Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2017, 10:18
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Dotáčky Jossa Whedona pre Justice League údajne neboli tak drastické. „Stále je to film Zacka Snydera,“ tvrdí producent

FILMY A SERIÁLY JUSTICE LEAGUE
Uložiť Uložené

Producent Charles Roven uviedol dohady o práci Jossa Whedona na pravú mieru.

Ako sa vám páčila komiksovka Justice League (našu recenziu si môžete prečítať tu)? Nie je žiadnym tajomstvom, že snímka bola sprevádzaná viacerými komplikáciami. Najvýraznejšou bola rodinná tragédia, ktorá postihla režiséra Zacka Snydera. Ten následne od snímky odstúpil a jeho kolega Joss Whedon dohliadol na post-produkciu a dotáčky.

Neskôr začali presakovať informácie, že Whedonove úpravy boli omnoho rozsiahlejšie než sme si pôvodne mysleli. Pôvodná Snyderova verzia bola označená za "nepozerateľnú," takže Whedon mal údajne výrazne zmeniť tón filmu, rovnako mal dopísať úplne nový záver. Logicky sa teda začalo špekulovať, koľko scén vo výslednom filme nakrútil Snyder a koľko pochádza z hlavy Whedona.

Dotáčky Jossa Whedona pre Justice League údajne neboli tak drastické. „Stále je to film Zacka Snydera,“ tvrdí producent
Zdroj: Warner Bros.

Producent Charles Roven sa však pomerne jednoznačne vyjadril, že hoci na filme pracoval aj Joss Whedon, snímka je stále dielom Zacka Snydera. „Cieľom bolo, aby diváci mali pocit, že sledujú súdržný film,“ povedal Roven. „Ten odtlačok, ktorý zanechal Joss, tam je cítiť, ale herci už viac-menej hrajú postavy rozvíjané naplánovaným spôsobom. Povedzme, že 80, 85% snímky je to, čo bolo originálne natočené.

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

Podľa Rovenových slov teda Whedon dodal približne 15 až 20% nového materiálu. Niektoré zdroje uvádzali, že Whedonovou úlohou bolo trochu viac vykresliť chémiu medzi postavami, dodať niekoľko vtipných hlášok a trochu učesať príbeh. Podarilo sa a dostali sme kvalitný film? O tom sa môžete presvedčiť na vlastné oči, Justice League je v kinách od 16. novembra (listopad) 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia