Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2017, 11:51
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Rooney Mara si v biblickej dráme od režiséra Lion zahrá Máriu Magdalénu, nasledujúcu Ježiša v podaní Joaquina Phoenixa

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvý trailer z lákavej biblickej drámy dorazil.

Režisér Garth Davis má už za sebou drámu Lion, za ktorú si odniesol 6 nominácií na Oscara, teraz však pracuje na ďalšom projekte, a to na biblickej dráme Mary Magdalene. Pôvodne mala snímka vstúpiť do kín ešte tento rok (v oscarovej sezóne), napokon sa jej diváci dočkajú až na jar budúceho roka. Scenár k filmu napísali Helen Edmundson a Philippa Goslett a hlavnú rolu si strihla Rooney Mara. Snímka bude rozprávať o Ježišovom živote z pohľadu Márie Magdalény, postavy, ktorá bola predmetom sporov, kontroverzie a odlišných názorov.

Rooney Mara si v biblickej dráme od režiséra Lion zahrá Máriu Magdalénu, nasledujúcu Ježiša v podaní Joaquina Phoenixa
Zdroj: Film4/The Weinstein Company/Universal Pictures

Film predstaví Máriu Magdalénu ako mladú ženu, ktorá opustí svoju malú dedinu a rodinu, aby sa pridala k novému radikálnemu spoločenskému a náboženskému hnutiu. Na jeho čele stojí charizmatický líder Ježiš z Nazaretu (Joaquin Phoenix) a sľubuje, že prinesie do sveta veľké zmeny. Mária sa snaží nájsť nový spôsob života, ten jej je ale upieraný hierarchiou danej doby.

Keď sa však známosť Ježišovej skupiny a jeho odkazu začína stále viac a viac rozširovať, Mária sa ocitá v centre tohto príbehu. Udalosti ju zavedú až do Jeruzalema, kde musí čeliť realite Ježišovho osudu a jej vlastného miesta v ňom. Okrem Rooney a Joaquina si vo filme zahrajú aj Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim, Tawfeek Barhom a Shira Haas. Slovenská premiéra je stanovená na 22. marca (březen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia