Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2018, 18:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Moja verzia Duny bude ako Star Wars pre dospelých, tvrdí režisér Denis Villeneuve

FILMY A SERIÁLY DUNA
Uložiť Uložené

Villeneuveova snímka má pomerne veľké ambície. Verme, že sa aj naplnia.

Knižná predloha Duny od Franka Herberta z roku 1965 bola o približne dvadsať rokov po jej vydaní preslávená vďaka filmovej adaptácii geniálneho Davida Lyncha. Lynchovo spracovanie však kritika spočiatku prijala s nemalou rezervou a až neskôr sa z tejto snímky stala akási menšia klasika.

Nie je to tak dávno, čo sa remakeu spomínanej Duny chopil mimoriadne talentovaný Villeneuve, ktorý za posledné roky natočil úspešné snímky, ako Sicario, Arrival či Blade Runner 2049. Pravidelní čitatelia Filmkultu iste vedia, že voči tomuto režisérovi máme len minimálne výhrady, o čom svedčí aj fakt, že sme jeho nového Blade Runnera umiestnili na vrchol najlepších hollywoodskych filmov roku 2017

Moja verzia Duny bude ako Star Wars pre dospelých, tvrdí režisér Denis Villeneuve
Zdroj: Universal Pictures

O scenár remakeu Duny by sa mal postarať nemenej zdatný Eric Roth (Forrest Gump, The Curious Case of Benjamin Button). Za očakávaným sci-fi už teraz stoja dve kreatívne osobnosti, takže o výslednú hodnotu pripravovanej Duny sa nemusíme príliš obávať, no na druhej strane nemáme o filme žiadne bližšie informácie, a tak netušíme, čo od tohto projektu vlastne vôbec čakať. Pred nedávnou dobou sa aspoň v krátkosti vyjadril k snímke samotný režisér a označil Dunu za "Star Wars pre dospelých".

Väčšina hlavných nápadov z Hviezdnych Vojen pochádza práve z Duny, a preto pôjde o veľkú výzvu. Cieľom je vytvoriť Star Wars, aké nepoznáme. Svojím spôsobom ide o Star Wars pre dospelé publikum," prezradil Villeneuve. Ďalej k celej veci dodáva, že pokiaľ by bola snímka úspešnou, mohli by sme sa dočkať jedného či dvoch pokračovaní - a za nimi by samozrejme režisér ochotne stál.

Domov
Zdieľať
Diskusia