Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2018, 15:41
Čas čítania 0:00
Adam L.

John Lasseter stál pri zrode Toy Story, teraz čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania. Aký osud čaká Toy Story 4?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Patrí medzi najuznávanejších animátorov.

Ľudia ho poznajú ako jednu z najväčších hláv animácie. Režíroval Toy Story, Cars či A Bug’s Life. John Lasseter sa bohužiaľ pridal na zoznam umelcov obvinených zo sexuálneho obťažovania. Okrem toho zastáva pozíciu kreatívneho šéfa v štúdiách Pixar a Walt Disney Animations.

Naposledy oznámil, že si vezme dovolenku a vráti sa pravdepodobne až v novembri. Otázkou je, či mu tento návrat bude umožnený zo strany spolupracovníkov a verejnosti. Tieto štúdiá by totiž len ťažko dopustili, aby si zhoršili meno vo svete. Zvlášť, keď ide o filmy určené pre mladších.

John Lasseter stál pri zrode Toy Story, teraz čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania. Aký osud čaká Toy Story 4?
Zdroj: Pixar Animation Studios

V týchto chvíľach podľa všetkého prebiehajú v štúdiách diskusie o Lasseterovej budúcnosti. V tomto prípade totiž neplatí, že by bol každý ľahko nahraditeľný. Jeden zo zamestnancov Disney sa vyjadril: Áno, prebiehajú dohady o tom, či má Lasseterova absencia vplyv na chod štúdia a ako sa posunieme ďalej. Štúdio stojí pred veľkým rozhodnutím.“

A čo na to John Lasseter? „Ľutujem, ak sa niektorý zo zamestnancov v mojej blízkosti cítil nepohodlne. Ste pre mňa tým najcennejším a všetkým sa hlboko ospravedlňujem. Špeciálne tým, ktorých som objal napriek ich odmietnutiu. Rozumiem, že som narušil vašu diskrétnu zónu.“ 

John Lasseter stál pri zrode Toy Story, teraz čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania. Aký osud čaká Toy Story 4?
Zdroj: Pixar Animation Studious

Obťažované zamestnankyne sa tiež pýtajú, prečo nezakročili prezidenti spoločností, ktorí údajne o jeho správaní vedeli. Pixar a Disney stoja pred vážnymi rozhodnutiami, čas sa však kráti. Negatívna atmosféra v štúdiách pri tvorbe rozhodne nikomu neprospieva. Okrem toho, v lete 2019 príde premiéra filmu Toy Story 4. Práve ten mal Lasseter režírovať. 

O scénar sa mal postarať Will McCormack a Rashida Jones. Projekt opustili potom, čo sa celá kauza prevalila na verejnosť. Magazín Variety prišiel s informáciou, že ich nahradí Stephany Folsom. Vo filmovom svete ide o pomerne novú a neznámu tvorkyňu. Na režisérsku stoličku zasadne Josh Cooley. Podieľal sa napríklad na scénari Inside Out, s réžiou však nemá veľké skúsenosti. Po viac než ročnom meškaní si fanúšikovia naozaj zaslúžia kvalitu, je otázne, či ju dokážu zaručiť práve nováčikovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia