Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2018, 21:34
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Indoraptor bude v Jurskom svete 2 väčšou hrozbou ako Indominus v jednotke. Sám Spielberg je nadšený mierou hororu a dobrodružnej akcie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Civilizovaný svet sa otrasie v základoch. Dinosaury vstúpia na doposiaľ neznámu pôdu.

Dinosaury v meste obývanom ľudmi? Väčšina z vás si isto spomenie, že niečo podobné sme si zažili už so Spielbergovou druhou časťou Jurského parku. Zdá sa však, že scenáristi Colin Trevorrow a Derek Connolly sa maestrom Spielbergom tak trochu inšpirovali.

Z novej upútavky a niekoľkých nedávno odhalených noviniek môžeme s určitosťou povedať, že tentokrát pôjde naozaj do tuhého. Ale poďme pekne poporiadku. Niekoľko rokov po udalostiach z prvej snímky, kedy dinosaury ostali na opustenom ostrove bez akéhokoľvek dozoru, ich životy začne ohrozovať aktívna sopka.

Režisér prvého dielu a zároveň scenárista i výkonný producent dvojky Colin Trevorrow k tejto situácii pokladá dôležitú otázku. Máme zodpovednosť za nami vytvorených dinosaurov, alebo ich môžeme pokojne nechať napospas smrti?

Postava sympatickej herečky Bryce Dallaw Howard má v danom bode jasno. Ako vášnivá aktivistka za práva dinosaurov a zakladateľka Dinosaur Protection Group apeluje na to, aby tieto stvorenia mali rovnaké práva na ochranu, ako všetky ostatné ohrozené druhy.

Indoraptor bude v Jurskom svete 2 väčšou hrozbou ako Indominus v jednotke. Sám Spielberg je nadšený mierou hororu a dobrodružnej akcie
Zdroj: Universal Pictures

Jej postava Claire sa z tohto dôvodu spojí s bývalým partnerom Johna Hammonda, a teda s Benjaminom Lockwoodom (James Cromwell). Spoločnými silami sa chcú postarať o transport všetkých na ostrove žijúcich dinosaurov.

Jedným z najnepoľapiteľnejších objektov sa však stáva Velociraptor Blue, ktorého od narodenia cvičil Clairin nápadník Owen (Chris Pratt). K riskantnej akcii sa teda nakoniec pridáva aj on. Humanitárna misia sa ale kvôli ľudskej chamtivosti zmení na nočnú moru.

O práci nového režiséra J. A. Bayonu (Sirotinec) sa vyjadril aj legendárny Steven Spielberg: „Snímka ma úžasný, delikátne hrozivý tretí akt. J. A. vie, ako vytvoriť teror, ale zároveň ho dokáže riadiť tak, aby ste ním neboli utláčaní, pretože taktiež oplýva darom zdržanlivosti. No pokiaľ potrebuje šliapnuť na pedál, zvládne to." 

Indoraptor bude v Jurskom svete 2 väčšou hrozbou ako Indominus v jednotke. Sám Spielberg je nadšený mierou hororu a dobrodružnej akcie
Zdroj: Universal Pictures

Hlavým protivníkom ústredných hrdinov bude okrem ľudskej nátury, s ktorou sa spája brutálne zaobchádzanie s dinosaurami, aj takzvaný Indoraptor. Podobne, ako v prípade minulého strašiaka Indominus rexa, pôjde o geneticky zmutovanú formu dinosaura. Veľkosťou sa síce Indominusovi nevyrovná, ale nebezpečnosťou podľa všetkého pôjde o mimoriadne vyrovnaného súpera.


Indominus síce v prvej časti zomrel, no z upútavky je zrejmé, že miesto gigantického monštra v druhej časti zaujme ďalší T-Rex (možno taktiež geneticky vylepšený). Spočiatku si s veľkou pravdepodobnosťou títo alfa samci najprv rozdelia jednotlivé časti mesta a jeho obyvateľov, na ktorých s prirodzeným inštinktom zabijakov so všetkou vervou zaútočia. Neskôr ale možno príde aj na ich vzájomný súboj.

Pokračovanie Jurského sveta si premiéru na Slovensku odbije 21. júna (červen) 2018 a okrem vyššie zmienených hercov nás vo filme čaká Ted Levine, Geraldine Chaplin, Toby Jones, Rafe Spall, BD Wong či Jeff Goldblum. Tak čo, už sa neviete dočkať?

Domov
Zdieľať
Diskusia