Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2018, 19:12
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Fenomenálny horor Tiché miesto diváci milujú. Akčné Besnenie s The Rockom mu muselo uvoľniť prvú pozíciu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tiché miesto pokračuje vo svojej spanilej jazde. Už nech je tu tá slovenská premiéra!

Týždeň sa s týždňom stretol, takže vás opäť vítame pri ďalšom Box Office článku. Avšak, ešte predtým, než sa dôkladnejšie pozrieme na samotné tržby, prejdeme si články, ktoré vás za posledných 7 dní zaujali najviac.

Na 5. mieste sa chúli naša nie príliš pozitívna recenzia 8. série The Walking Dead. Darmo, nelogické správanie, klišé a nekonečné naťahovanie nerobia seriálu práve dobré meno. Asi nebudeme klamať, keď povieme, že mnoho z vás pozerá tento seriál už len z povinnosti.

4. miesto si pre seba vydobyl článok o 20 finančne najúspešnejších filmoch histórie (po započítaní inflácie). Niektoré diela neprekvapia (prvý diel Star Wars, Titanic), ale nájdu sa aj také, ktoré by ste tu možno nečakali (Doktor Živago).

Bronzovú 3. priečku má obľúbený Deadpool, ktorý si v novej ukážke vtipne vystrelil zo samotného Thanosa! Reklamná kampaň druhého Deadpoola je skrátka znovu poriadne vychytaná. Do slovenských kín snímka dorazí už 17. mája (květen) 2018.

Pri Thanosovi ešte ostaneme, keďže druhým najčítanejším článkom bola odpoveď bratov Russovcov na otázku, či je silnejší Hulk alebo Thanos. Čo myslíte, kto z nich by vyšiel zo vzájomného súboja víťazne?

Dostávame sa k 1. priečke a tou je oznámenie, že seriál Milenky s Táňou Pauhofovou, Gabrielou Marcinkovou či Zuzanou Norisovou sa dočká druhej série. Seriál sa medzi divákmi chytil, takže nové časti sa začali vysielať už pred dvoma dňami, teda 20. apríla (duben) 2018.

 

Minulý týždeň sa podarilo The Rockovi a jeho zmutovanej faune tesne prekonať všetkými chválený horor A Quiet Place. Tento týždeň sa však John Krasinski a Emily Blunt vrátili na výslnie a pri fantastických prepadoch v podobe 33% si pripočítali ďalších 22 miliónov.

Kritikmi aj divákmi chválený horor sa stal skrátka žánrovou udalosťou sezóny. Celosvetovo má už na konte 207 melónov. Porovnajte si to so 17-miliónovým rozpočtom a určite vám bude jasné, že pre štúdio Paramount je tento úspech ako živá voda.

Príbeh sa odohráva vo svete, kde platí jediné pravidlo: byť úplne potichu. Ak toto pravidlo nedodržíte, podajú si vás záhadné monštrá priťahované zvukom. Do slovenských kín dorazí A Quiet Place 3. mája (květen) a my sme naňho už sakramentsky zvedaví.

Na druhom mieste sa usídlil spomínaný The Rock a jeho Rampage. Tomu sa podarilo utŕžiť presne o milión menej než Krasinskimu a spol. Odnáša si teda 21 miliónov, pričom globálne má 283 miliónov.

Prepad o 41% nie je žiadna tragédia, navyše, snímka sa teší pomerne pozitívnym ohlasom divákov a do istej miery aj kritikov (naša recenzia tu).

Rockova charizma a strelený námet so zmutovanou gorilou, vlkom a aligátorom, ktorí demolujú americké veľkomesto, ešte nepochybne množstvo zvedavcov naláka.

3. priečku získala Amy Schumer so svojou novou komédiou I Feel Pretty. Kritiky hovoria o prinajlepšom priemernej záležitosti a podľa trailerov tomu aj celkom veríme.

Schumer vo filme hrá ženu, ktorá začne samú seba vnímať (po rane do hlavy) ako neuveriteľne sexy kočku. Z toho následne vyplynie množstvo vtipných situácií. Teda malo by. Nech je ako chce, Amy si odnáša 16 miliónov.

Zemiakové 4. miesto patrí vymletým policajtom z komédie Super Troopers 2. Sequel snímky z roku 2001 dokázal naškrabať 14,7 milióna. Kritiky síce nie sú nijako zázračné, ale to neboli ani v prípade jednotky, ktorá sa aj tak stala v určitých kruhoch kultom. Jej fanúšikovia si teda určite pokračovanie na veľkom plátne ujsť nenechajú.

Na 5. priečke máme ďalší horor, tentokrát však po všetkých stránkach menej vydarený než A Quiet Place. Truth or Dare neoslnilo divákov ani kritikov (naša recenzia tu) a pripisuje si 7,9 milióna pri prepade 57,6%.

V Blumhouse sú rozhodne zvyknutí na väčšie hitovky a nie je dôvod si myslieť, že by táto ducharina dokázala príliš vzdorovať adorovanému A Quiet Place.

Príbeh sa točí okolo známej spoločenskej hry Vadí nevadí. Do tej sa však zamiešajú nadprirodzené sily. Pokiaľ teda nepoviete pravdu či nesplníte zadaný skutok, môže vás to stať krk.

Na 6. mieste sa uhniezdil Ready Player One a prisypal do pokladničky ďalších 7,5 milióna dolárov. Spielberg a štúdio Warner Bros. môžu byť teda spokojní. Celosvetovo už prekročili hranicu pol miliardy (521,5 milióna).

Fanúšikovia predlohy a popkultúry 80. rokov teda vyrazili do kinosál, nehovoriac o tom, že Spielbergova novinka si odniesla kvalitné ohlasy, či už divákov alebo recenzentov. Úspech snímky nás teší, keďže sme po trochu matnej trailerovej kampani mali menšie obavy.

Bláznivej komédii Blockers patrí so 6,9 miliónmi 6. miesto, celkovo sa pohybujeme na čiastke necelých 68 miliónov. Jazda s Johnom Cenom v produkcii Setha Rogena o rodičoch, ktorí sa snažia zabrániť svojim panenským dcéram v sexuálnom styku, čaká slovenská premiéra už budúci týždeň.

Rotteny hlásia slušných 82% s ratingom 6.7, tak uvidíme, čo z toho vylezie.

Pole sa nechystá opustiť ani marvelovka Black Panther. Na 8. mieste dokázala zarobiť ďalších 4,6 milióna dolárov, celosvetovo však už má vyše 1,3 miliárd. Zasekne sa vôbec niekedy ten marvelovský stroj?

Na predposlednom 9. mieste je kritikmi mizerne prijatý thriller Traffik. Odnáša si 3,8 milióna a diváci hlásia (na rozdiel od kritikov) pomernú spokojnosť (73% s priemerným ratingom 3.9 na Rottenoch), bude ale lepšie počkať si na reprezentatívnejšiu vzorku. A o čom to vlastne je?

Brea (Paula Patton) a John (Omar Epps) sa rozhodli na víkend uniknúť mimo civilizáciu do horského domu s krásnym výhľadom. Časom sa k nim pridáva aj dvojica priateľov, no okrem nich má do domu v pláne zavítať aj mimoriadne nevítaná návšteva v podobe nebezpečného gangu motorkárov.

Na 10. priečku sa dokázal prebojovať animák Isle of Dogs od Wesa Andersona. Pôvabne vyzerajúca stop-motion snímka si odniesla 3,4 milióna dolárov, celkovo má na konte 39,6 milióna. Podľa kritík sa môžeme tešiť na kvalitný zážitok, takže fanúšikovia typickej Andersonovej poetiky si ho určite nenechajú ujsť.

Dej sa odohráva v Japonsku a jeho hlavným hrdinom je 12-ročný chlapec Atari Kobayashi. Ten prišiel o svojho psíka menom Spots, keď boli všetky domáce zvieratká vyhostené na ostrov Trash Island. So záchranou jeho štvornohého miláčika mu pomôžu ostatné psy. Do slovenských kín Isle of Dogs zamieri 10. mája (květen) 2018.

 

To je od nás pre tentokrát opäť všetko. Pokiaľ sa chcete v tabuľke lepšie orientovať, Minulý týždeň znamená poradie snímok pred siedmimi dňami (N je novinka a nedá sa teda nijako porovnávať), Víkend USA prezradí, koľko zarobila snímka na pôde Spojených štátov, pod -/+ sa skrýva údaj o percentuálnom náraste/strate tržieb v porovnaní s minulým týždňom. Celosvetovo je jednoduchý súčet všetkých tržieb na planéte a Týždeň vám napovie, ako dlho už snímka beží v kinách.

Na záver ešte dodáme, že naša rubrika Box Office je pravidelná a sledovať ju na našom webe môžete v pravidelných týždňových intervaloch (predchádzajúce časti spolu s ďalšími informáciami o tržbách nájdete na tomto odkaze). 

Poradie Min. týždeň Názov filmu Víkend USA -/+ Celosvetovo Týždeň
1.  2. A Quiet Place  $22,000,000  -33.3%  $207,158,711 3.
2.  1. Rampage  $21,000,000  -41.3%  $283,000,066 2.
3.  N I Feel Pretty  $16,220,000  -  $16,220,000 1.
4.  N Super Troopers 2  $14,700,000  $14,700,000 1.
5.  3. Truth or Dare   $7,910,000  -57.6%  $38,287,415 2.
6.  4. Ready Player One  $7,500,000  -34.9%  $521,581,326 4.
7.  5. Blockers   $6,985,000  -35.1%  $67,754,045 3.
8.  6. Black Panther   $4,642,000  -19.7%  $1,323,984,109 10.
9.  N Traffik   $3,875,000  -  $3,875,000 1.
10.  7. Isle of Dogs   $3,400,000  -37.9%  $39,605,830 5.
Domov
Zdieľať
Diskusia