Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2018, 20:30
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

James Cameron prirovnal Avatara 2 ku Krstnému otcovi a skritizoval marvelovky. Čo mu odkázal šéf Marvelu Kevin Feige?

FILMY A SERIÁLY AVATAR: THE WAY OF WATER AVENGERS TERMINATOR: DARK FATE
Uložiť Uložené

Okrem toho utrúsil aj pár slov na margo nového Terminátora.

Pri príležitosti uvedenia dokumentárneho seriálu James Cameron’s Story of Science Fiction sa režisér Avatara trochu rozhovoril o vznikajúcich sequeloch. Okrem iného prirovnal túto sériu k známemu mafiánskemu eposu Krstný otec.

„Samozrejme, je to odlišný žáner a veľmi odlišný príbeh, ale som tou myšlienkou nadšený,“ povedal Cameron. „Je to generačná rodinná sága, veľmi odlišná od prvého filmu. (...)

Ide o pokračovanie s rovnakými postavami, ale čo sa stane, keď bojovníci, ktorí sú ochotní ísť na samovražedné misie a jazdia na veľkých oranžových Torukoch, vyrastú a majú vlastne deti?

Práve deti sú tou zmenou. Je to zaujímavé. Každý je rodič, alebo aspoň nejakých rodičov má. Keď sa pozriete na úspešné franchise dnešnej doby, tak sa o tieto veci príliš nezaujímajú.

James Cameron prirovnal Avatara 2 ku Krstnému otcovi a skritizoval marvelovky. Čo mu odkázal šéf Marvelu Kevin Feige?
Zdroj: 20th Century Fox

Okrem toho sa vyjadril aj na margo chystaného rebootu Terminátora. „Dívame sa na to inak, ako keď som napísal prvý film v roku 1982. Vtedy to bol klasický motív 'technológia je zlá, inteligentné počítače sú zlé'. Dúfam však, že tentokrát ten motív bude mať viac nuáns.

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

James Cameron sa tiež dotkol iných populárnych franchise. Okrem iného sa vyjadril, že dúfa, že marvelovky čoskoro prestanú ľudí zaujímať. Niežeby som tie filmy nemal rád...

Ale no tak, je veľa iných zaujímavejších príbehov, než sledovať testosterónových mužov bez rodín, ktorí dve hodiny robia smrteľné veci a popri tom zdemolujú celé mestá.

James Cameron prirovnal Avatara 2 ku Krstnému otcovi a skritizoval marvelovky. Čo mu odkázal šéf Marvelu Kevin Feige?
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Reakcia šéfa Marvel Studios, Kevina Feigea, na seba nenechala dlho čakať. Feige sa sústredil najmä na prvú vetu Cameronovho výroku a s nadhľadom prehlásil: „Oh, takže miluje filmy! To je super. Wow, James Cameron miluje naše filmy! To je vzrušujúce.“

Nie je to prvýkrát, čo sa Cameron vyjadril v podobnom štýle na adresu populárnych filmov. Snímku Wonder Woman od konkurenčného DC napríklad skritizoval ako "krok späť" vo vyobrazení silných ženských hrdiniek, čo viedlo k menšiemu konfliktu medzi ním a režisérkou Patty Jenkins.

Domov
Zdieľať
Diskusia