Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2018, 23:40
Čas čítania 0:00
Luke the Bearded Duke

Kontroverzný režisér Nymfomanky sa vracia s ďalším šokujúcim filmom. Diváci ho kvôli brutalite nedokázali dopozerať

FILMY A SERIÁLY LARS VON TRIER THE HOUSE THAT JACK BUILT
Uložiť Uložené

Dánsky filmár prinesie na strieborné plátna tradične diskutabilnú snímku. Z Cannes prichádzajú prvé zmiešané reakcie.

Ak vám hovoria niečo názvy Antikrist, Melanchólia či Nymfomanka, tak vám bude dobre známy aj ich tvorca, Lars Von Trier. Kontroverzný režisér sa vrátil po takmer siedmich rokoch na svetoznámy filmový festival v Cannes, aby predstavil svoje najnovšie dielo s názvom The House That Jack Built.

Film nám prerozpráva príbeh Jacka a piatich udalostí, ktoré ovplyvnili vývoj jeho osobnosti ako sériového vraha. Dej je intepretovaný z pohľadu samotného vraha. Ten vníma jednotlivé vraždy ako jedinečnú formu umenia a jeho konečným cieľom je umelecká zbierka krvavých činov v podobe “Domu”, ktorý Jack postavil.

 

Dej filmu je taktiež doplnený vnútornými dialógmi s neznámou osobou nazvanou Verge. Hlavná postava pri nich rozoberá svoje myšlienkové pochody, pocity a problémy. Jack sa snaží infantilne obhájiť a rozobrať do detailu svoje odpudzujúce skutky.

Kontroverzný režisér Nymfomanky sa vracia s ďalším šokujúcim filmom. Diváci ho kvôli brutalite nedokázali dopozerať
Zdroj: Zdroj: Zentropa

Titulnú úlohu stvárnil hollywoodsky veterán Matt Dillon. Môžete si ho pamätať z komédie Niečo na tej Mary je alebo oscarovej snímky Rasisti. Herecký zoznam doplnili taktiež Uma Thurman a vnučka Elvisa Presleyho, Riley Keough.

Režisér dostal v roku 2011 dočasný zákaz vstupu na prestížny festival svetovej kinematografie kvôli nevhodným komentárom o Hitlerovi. Trier však neupustil od svojho štandardu a do Cannes sa vrátil s ďalšou rozporuplnou snímkou. Obecenstvo ho privítalo burácajúcim potleskom.

Oslavné pokriky sa však čoskoro zmenili na znechutené stony, a niekoľko prítomných opustilo sálu pri surovo vykreslených vražedných scénach. Snímka však eventuálne zožala šesťminútové standing ovation od zvyšného publika.

Česká a slovenská premiéra filmu nebola zatiaľ oficiálne stanovená.

Ak sa chcete navnadiť na najnovší Trierov kúsok a vytvoriť si predbežný obraz o tom, čo nás čaká, neváhajte si pozrieť úvodný trailer!

Anketa:
Dopozerali ste trailer so znechutenou grimasou na tvári alebo úškrnom na perách?
:)
Hnus!
:)
85 %
363 Hlasov
Hnus!
15 %
63 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia