Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2018, 16:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Za odhalením kaúz zneužívaných hollywoodskych žien a iniciatívou #MeToo stojí syn kontroverzného Woodyho Allena

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hashtag #MeToo sa stal od škandálu s Harveym Weinsteinom symbolom odboja zneužívaných žien.

Alyssa Milano, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow a mnohé iné hollywoodske ženy sa či už naživo, alebo prostredníctvom sociálnej siete Twitter, rozhovorili o ich negatívnych zážitkoch spojených s obťažovaním.

Za svojimi verejne zdieľanými skúsenosťami zakaždým nezabudli doplniť #MeToo. Neskôr sa k iniciatíve pridali ženy z celého sveta, vrátane našich Sloveniek.


Meno Ronan Farrow vám možno podľa priezviska nič nehovorí. Ide však o syna Mii Farrowovej a režiséra Woodyho Allena, v minulosti obvineného zo sexuálneho obťažovania vlastnej dcéry.

Azda aj to Allenovho syna Ronana motivovalo k činom z minulého roka, kedy z pozície redaktora vydal reportáž, ktorá Harveymu Weinsteinovi podrazila kolená.

V nej rovných trinásť žien rozprávalo o tom, ako ich spomínaný producent obťažoval. Po páde Weinsteina sa začali k podobným negatívnym zážitkom vyjadrovať známe osobnosti Hollywoodu. Následne vzniknutá iniciatíva #MeToo si časom vyslúžila aj kritiku. Odporci celú situáciu častokrát označovali napríklad za hon na čarodejnice.

Udalosti po Weinsteinovej kauze a hnutie MeToo však samotný Farrow obhajuje s tvrdením, že práve vďaka nemu bolo konečne počuť obete zneužívania. V konečnom dôsledku práve vďaka Farrowovi vzniklo aj spomínané MeToo. Za svoje činy si spolu s kolegami z investigatívneho tímu NYT prevzal tohto roku Pulitzerovu cenu.

Za odhalením kaúz zneužívaných hollywoodskych žien a iniciatívou #MeToo stojí syn kontroverzného Woodyho Allena
Zdroj: flickr.com
Domov
Zdieľať
Diskusia