Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2018, 1:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Avengers: Infinity War zarobilo v kinách už 2 miliardy dolárov a stáva sa 4. najzárobkovejším filmom histórie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A môžete si byť istí, že tie dve miliardy padnú o rok v máji znova.

Infinity War je v kinách už niečo vyše 7 týždňov a aj napriek svojmu epickému formátu to znamená, že aj tie tržby už pomaly začnú klesať. Za posledný týždeň zhrabla najnovšia marvelovka celosvetovo takmer 34 miliónov dolárov, pričom už o týždeň si z koláča poriadne ukrojí pokračovanie Jurského sveta.

Ak by som sa s vami mal staviť, tak poviem, že tržby Titanicu (2,187,5 miliardy) nepadnú. Avšak, je isté, že Thanos prekoná návrat Lukea Skywalkera po 30 rokoch.

The Force Awakens má celosvetovo na konte 2,068,2 miliardy, čo Infinity War prekoná najpozdejšie o mesiac, pravdepodobne však skôr. 

Disney je to viac-menej jedno. Rovnako ako Star Wars, aj Avengeri patria pod ich krídla, a ak im vyjde nákup Foxu, bude to platiť aj pre Avatara. Nehovoriac o tom, že o rok v máji tu máme Avengers 4, ktoré má potenciál zhrabnúť ešte väčší balík. Ja ale tipujem, že sa Avengers 4 už na dve miliardy nedostane. 


Mnohé bude záležať na traileroch a atmosfére a aj keď bude väčšina divákov zvedavá, ako nakoniec dopadli všetky tie postavy, pravdepodobne im príde príchod štvorky veľmi rýchly. Môžem sa však mýliť. Nakoniec, hovoríme o MCU, takže tu nič nie je isté a pokračovanie môže stále prekonať aj tržby trojky či Titanicu. 

V hre je príliš mnoho faktorov, no tak či inak, snímka bude opäť zisková. V prípade Infinity War by som si tipol, že len z kín príde Disney čistý zisk v hodnote 300 miliónov dolárov a viac. 

Zhrnuté a podčiarknuté, Avengers: Infinity War sa stáva len 4. filmom v histórii kinematografie, ktorému sa podarilo prekročiť neuveriteľné hranicu 2 miliárd dolárov zarobených v kinách.

Infláciu sem dnes trepať nebudeme a nám tak nezostáva nič iné, než Disney a Marvel Studios zablahoželať. 

Avengers: Infinity War zarobilo v kinách už 2 miliardy dolárov a stáva sa 4. najzárobkovejším filmom histórie
Zdroj: Lucasfilm
Domov
Zdieľať
Diskusia