Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2018, 18:52
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Mowgliho od Serkisa a Netflixu uvidíme ešte tento rok. Nový trailer sľubuje drsnejšiu a odvážnejšiu adaptáciu Knihy džunglí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nový trailer nám okrem doteraz nevidených záberov odhalil aj oficiálny názov a dátum premiéry.

Táto adaptácia kultového románu Kniha džunglí od Rudyarda Kiplinga rozhodne nebude taká pohodová, ako poznáme napríklad z disneyovských stvárnení. Teda aspoň to tvrdili tvorcovia a oficiálny trailer im aspoň do istej miery dáva za pravdu. Režisér Andy Serkis sa nechal počuť, že pôjde o temnejšiu záležitosť, určenú skôr starším divákom. 

Pred niekoľkými mesiacmi sme dostali prvý trailer a museli sme uznať, že snímka nevyzerala zle. Hoci onú proklamovanú temnotu sme v ukážke hľadali akosi márne. Koniec-koncov, treba dodať, že snímka má stále prístupnosť PG-13. Nápad na drsnejšiu adaptáciu sa nám však páči, takže rozhodne budeme zvedaví, čo si pre nás Serkis prichystá.

Z nových záberov to skutočne vyzerá na akčnejší a dramatickejší príbeh, kde bude hrať dôležitú rolu aj Mowgliho vnútorná rozorvanosť a snaha zistiť, do ktorého zo svetov vlastne patrí. Z toho vyplynie aj jeho váhavosť nad tým, ku komu sa prikloniť v blížiacom sa konflikte.

Nie je to samozrejme tak drsné, ako by mohlo byť a Netflix nezabúda, že na túto látku sa budú chytať aj mladšie ročníky. Ukážka ale plynie celkom dobre a istý nádych pôsobivej osudovosti jej uprieť nemôžeme. Uvidíme, ako dopadne samotný film.

Rozhodne by sme mu priali úspech, ale zatiaľ stále nie sme na sto percent presvedčení. Určite však filmu šancu dáme, pretože námet naozaj ponúka materiál na mimoriadne kvalitný zážitok. A klamali by sme, keby tvrdíme, že to nevyzerá dobre.

Okrem samotnej ukážky sme dostali aj oficiálny názov. Ten znie Mowgli: Legend of the Jungle. Na projekte participuje celý rad známych hercov vrátane Cate Blanchett, Christiana Balea, Benedicta Cumberbatcha, Naomie Harris, Petera Mullana či Toma Hollandera.

Premiéra sa pôvodne mala uskutočniť v októbri (říjen) tohto roku, napokon sa snímky dočkáme 7. decembra (prosinec) 2018. Vo vybraných amerických kinách si ju navyše diváci budú môcť vychutnať aj na veľkom plátne, a to 29. novembra (listopad) 2018. My im to samozrejme opäť môžeme akurát tak bezmocne závidieť.

Mowgliho od Serkisa a Netflixu uvidíme ešte tento rok. Nový trailer sľubuje drsnejšiu a odvážnejšiu adaptáciu Knihy džunglí
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia