Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2018, 22:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Sága o Skywalkerovcoch sa v Star Wars IX uzavrie s Lukeom aj Leiou. Použijú sa archívne zábery

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ak ste toho názoru, že použitie CGI pre návrat zosnulej Fisher by bolo urážkou jej pamiatky, rozhodnutie štúdia by vás určite nemalo rozhodiť, práve naopak.

Po úmrtí milovanej Carrie Fisher, pre fanúšikov Star Wars známej so svojou postavou princeznej Leii/generálky Organy, sa dlhší čas vynárala otázka, ako filmári vysvetlia jej absenciu v Star Wars IX.

Podľa najnovších vyjadrení štúdia sa s požehnaním herečkinej dcéry rozhodli v poslednej časti novej trilógie použiť doposiaľ nevidené zábery z natáčania Star Wars VII: The Force Awakens, kde si hlavnú rolu strihla práve zosnulá Fisher.

Sága o Skywalkerovcoch sa teda v konečnom dôsledku uzavrie s Leiou (použijú sa archívne zábery) aj Lukeom, ktorého herecký predstaviteľ Mark Hamill bol taktiež potvrdený. Vzhľadom na udalosti z predošlej epizódy ho ale v Star Wars IX uvidíme len vo flashback scénach alebo v takzvanej "Force ghost" forme.

Oznámenie týkajúce sa Fisher pochopiteľne medzi fanúšikmi vyvolalo rozporuplné reakcie. Carrien brat Todd však vo svojom prehlásení vyjadril v mene celej rodiny podporu k použitiu nevidených záberov, ktoré považuje za lepšiu voľbu než digitalizáciu jej tváre pomocou CGI.

Sága o Skywalkerovcoch sa v Star Wars IX uzavrie s Lukeom aj Leiou. Použijú sa archívne zábery
Zdroj: Lucasfilm

K Star Wars IX sa po starom známom pašerákovi Landovi a teda jeho hereckom predstaviteľovi Billy D. Williamsovi pripája aj legendárny skladateľ John Williams, ktorého meno je so ságou spájané už od počiatku Hviezdnych vojen (za Novú nádej obdržal v roku 1978 Oscara).

Star Wars IX sa začne natáčať už 1. augusta (srpen) 2018 a okrem spomínaných hviezd môžeme vo filme opätovne rátať s hercami, ako Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo či Billie Lourd. K obsadeniu sa po novom ale pridá aj Naomi Ackie a Richard E. Grant.

Zo zdrojov blízkych natáčaniu sa internetom navyše šíria informácie, že by sa k filmu mohol pripojiť aj Ed Harris s postavou mladého Snokea. Nebezpečný zloduch teda nebude v žiadnom prípade oživený, avšak údajne smieme počítať s mimoriadne dôležitou flashback scénou, v ktorej by nám tvorcovia odhalili jeho pravú identitu.

Pôjde nakoniec skutočne o Darth Plagueisa, učiteľa obávaného Palpatina? Alebo o kohosi úplne iného?

Domov
Zdieľať
Diskusia