Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2018, 5:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Vedci potvrdili, že horor Prekliate dedičstvo je najdesivejším filmom roku 2018

FILMY A SERIÁLY HEREDITARY
Uložiť Uložené

Aj v týchto Raňajkách vám prinášame najpozoruhodnejšie novinky a zaujímavosti z posledných dní.

Opäť sme tu s našou pravidelnou rubrikou Raňajky s Filmkultom. Dnes sa okrem skvelého Prekliateho dedičstva pozrieme na novinku Nicole Kidman a predstavíme si projekt, ktorý bude režírovať Natalie Portman. 

Prekliate dedičstvo

Prekliate dedičstvo je najdesivejším hororom roku 2018. To nie je len názor väčšiny kritikov, ale teraz už aj vedcov. Tí na vzorke 20 divákov sledovali ich srdcový tep, resp. to, ako sa počas filmu menil.

Normálny tep človeka je niekde medzi 60 a 80 údermi za minútu. Počas najmrazivejších častí Prekliateho dedičstva však niektorí z divákov vykazovali až 160 úderov za minútu, ako si môžete overiť aj v štatistike nižšie.

Snímka Ariho Astera je momentálne prístupná prostredníctvom VOD, na Blu-ray a DVD nosičoch vyjde 19. septembra (září) 2018 a bude obsahovať aj 9 scén, ktoré boli z filmu vystrihnuté.

Vedci potvrdili, že horor Prekliate dedičstvo je najdesivejším filmom roku 2018
Zdroj: A24/Movieweb

Natalie Portman v dvojrole

Oscarová Natalie Portman sa chystá na ďalšiu hereckú výzvu. Stvárni totiž sestry Ester a Pauline Friedmanové. Tie boli už od svojho narodenia na nerozoznanie. Nosili rovnaké šaty, neskôr mali dvojnásobnú svadbu a napokon obe skončili ako novinárky.

Je však len otázkou času, kedy sa do ich vzťahu vkradne žiarlivosť a súťaživosť. Zatiaľ nepomenovanú drámu bude Natalie Portman aj režírovať.

Vedci potvrdili, že horor Prekliate dedičstvo je najdesivejším filmom roku 2018
Zdroj: Fox Searchlight

Destroyer

Kriminálny thriller Destroyer s Nicole Kidman v hlavnej úlohe dorazil s prvým obrázkom, na ktorom vidno, že známa herečka prešla pomerne drastickou premenou. Snímku režíruje Karyn Kusama a hlavnou hrdinkou bude detektívka Erin Bell (Kidman).

Tá sa ako tajná agentka infiltrovala do gangu, čo vyústilo v tragické následky. Po rokoch sa však líder gangu opäť objaví a na povrch sa vyplavujú staré spomienky. Snímka bude mať premiéru na filmovom festivale v Toronte, do širokej americkej distribúcie sa dostane 25. decembra (prosinec) 2018.

Vedci potvrdili, že horor Prekliate dedičstvo je najdesivejším filmom roku 2018
Zdroj: Annapurna Pictures

Freaks

Dramatický sci-fi thriller Freaks si svoju premiéru odbije v rámci filmového festivalu v Toronte, my si zatiaľ môžeme pozrieť prvý trailer. Z neho však zatiaľ nemôžeme príliš vyčítať, o čo vo filme vlastne pôjde.

Oficiálna synopsa hovorí, že malé dievča po úteku svojho paranoidného otca odhalí, že za dverami jej domu leží bizarný a nepriateľský svet. Scenár a réžiu má na starosti Zach Lipovsky.

It’s Always Sunny In Philadelphia

Seriál It’s Always Sunny In Philadelphia si čoskoro odbije už svoju 13. sériu, a práve k nej vám prinášame oficiálny trailer. Premiéra je naplánovaná na 5. septembra (září) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia