Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2018, 17:50
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Neodolateľná Lady Gaga v A Star Is Born od Bradleyho Coopera dokazuje, že nás čaká romantická dráma roku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A Star Is Born nám ďalšími ukážkami len potvrdzuje, že v kine rozhodne nemôžeme chýbať.

Na hudobnú romantickú drámu A Star Is Born sa už neuveriteľne tešíme, čomu pomohli aj prvé reakcie kritikov z Benátok. Snáď neklamali a v kinách nás naozaj čaká skvelý film. Ale po 4 ďalších krátkych ukážkach už príliš neveríme, že by film Bradleyho Coopera mohol sklamať.

Obaja hlavní herci majú medzi sebou skvelú chémiu, Lady Gaga je nesmierne sympatická a už v ukážkach si nás dokonale podmanila.

Nezaostáva ani Bradley Cooper, ktorý oplýva obrovskou charizmou. Prirátajte si k tomu skvelé hudobné čísla a je jasné, že v tomto prípade sa bude útočiť na Oscarov.

Film je už tretím remakom snímky z roku 1937 a rozpovie nám ľúbostný príbeh dvoch muzikantov. Jackson (Cooper) je známa hudobná hviezda, Ally (Gaga) je neznáma skladateľka a speváčka. Práve Jackson ju povzbudí k tomu, aby so svojím talentom vyšla na pódiá.

Jackson ale postupne začína strácať pôdu pod nohami, a to najmä kvôli svojím vnútorným démonom a alkoholizmu. Na druhej strane tu máme Ally, ktorej sláva začína rapídne rásť a ich romantický vzťah sa začína rozpadať.

Pre Lady Gaga ide o debut na striebornom plátne a vôbec by sme sa nečudovali, ak by siahala po zlatom plešivcovi. Koniec-koncov, svoje herecké kvality už dokázala v seriáli American Horror Story, za ktorý si odniesla Zlatý glóbus.

Pre Bradleyho Coopera zase ide o celovečerný režisérsky debut. Okrem nich uvidíme aj Andrewa Dice ClayaDavea Chappelleho či Sama Elliotta.

O texty piesní sa postarali Lady Gaga a Bradley Cooper (s pomocou Lukasa Nelsona, Jasona Isbella a Marka Ronsona). Do slovenských a českých kín snímka zamieri 4. októbra (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia