Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2018, 13:55
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Stevenovi Spielbergovi ďakujú viac ako samotnému Bohu. Pri oscarových rečiach si ho uctilo najviac víťazov

FILMY A SERIÁLY OSCAR 2022 STEVEN SPIELBERG
Uložiť Uložené

Analýza ďakovných prejavov po získaní vytúženej zlatej sošky prišla s rebríčkom najčastejšie spomínaných osôb. Dokáže Spielberga ešte niekto prekonať?

Ak patríte k tej skupine filmových fanúšikov, ktorá si pravidelne vychutnáva udeľovanie prestížnych Oscarov, tak ste si určite už veľmi dobre zvykli aj na ďakovné reči víťazov.

Niektorí to príliš nepreťahujú a rýchlo povedia všetko podstatné, iným je zasa občas potrebné naznačiť, že ich čas na pódiu už vypršal. No jednu vec má väčšina spoločnú – poďakovanie nejakej konkrétnej osobe.

Akadémia má archivovaných viac než 1400 ďakovných prejavov, pričom víťazi vo svojich rečiach často ďakovali Akadémii, rodičom, známym, ale aj samotnému Bohu. Najviac spomínané mená však patria práve režisérom a producentom.

Potvrdila to aj analýza ďakovných rečí, podľa ktorej je v tomto smere absolútnou jednotkou legendárny režisér Steven Spielberg, čo vôbec nemusí byť až také prekvapujúce.

Stevenovi Spielbergovi ďakujú viac ako samotnému Bohu. Pri oscarových rečiach si ho uctilo najviac víťazov
Zdroj: 20th Century Fox

Steven totiž nielenže režíroval množstvo skvelých filmov, ktoré získali Oscarov v rôznych kategóriách, ale viacero z nich aj produkoval.

Na druhom mieste za Spielbergom sa nachádza nechválne známy Harvey Weinstein, dnes už odpísaný producent obvinený zo sexuálneho obťažovania. Čuch na oscarové snímky mu ale uprieť rozhodne nemôžeme.

Odporúčané
RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga 6. decembra 2022, 17:00

Prvú päťku najviac spomínaných osôb v ďakovných rečiach potom uzatvárajú režiséri James Cameron, George Lucas a Peter Jackson. Celú desiatku spoločne s krátkym videom nájdete na konci článku.

Čo hovoríte na rebríček? Prekvapil vás Steven Spielberg na prvom mieste? A myslíte si, že ho niekto z jeho prenasledovateľ ešte dokáže niekedy predbehnúť? Určite sa s nami podeľte o vaše názory v komentároch.

My v samotnom závere už iba dodáme, že 91. ročník Oscarov sa bude konať 24. februára (únor) 2019.

10 najviac spomínaných mien pri ďakovných rečiach oscarových víťazov:

1. Steven Spielberg (42)

2. Harvey Weinstein (34)

3. James Cameron (28)

4. George Lucas (23)

5. Peter Jackson (22)

6. Boh (19)

7. Fran Walsh (18)

8. Sheila Nevins (17)

9. Francis Ford Coppola/Barrie Osborne (16)

10. Martin Scorsese/Saul Zaentz (15)

Domov
Zdieľať
Diskusia