Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2018, 21:45
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mexický duch plačúcej nevesty sa nás pokúsi vystrašiť v horore od tvorcu The Conjuring

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Klasická hororová „lakačka“ v kombinácii s mexickým folklórom by nemusela dopadnúť najhoršie.

La Llorona podľa mexických povestí zosobňuje ducha hrôzostrašnej plačúcej ženy. Tá za svojho života údajne utopila vlastné deti a po uvedomí si svojho činu spáchala samovraždu. V spirituálnej podobe následne La Llorona získavala duše živých detí. Nimi sa snažila nahrádzať tie, o ktoré kvôli svojmu konaniu prišla.

O pravdivosti týchto legiend sa v roku 1973 presvedčí aj sociálna pracovníčka z Los Angeles, a preto zo zúfalstva vyhľadá pomoc u miestneho kňaza. Popravde, čo sa týka deja, z prvého počutia nejde určite o vopred stratený prípad. Ako ale vyzerá filmové spracovanie?

Ak sa pokladáš za znalca hororov, predchádzajúca upútavka ťa zrejme ničím výnimočným nezaujala. Podľa všetkého filmári aj v tomto prípade stavia na strašenie diváka prostredníctvom častokrát očakávaných „lakačiek“. Ak máš záujem o psychologickejší druh hrôzy na štýl HereditaryThe Curse of La Llorona zrejme nebude tvoja šálka kávy.

Na druhej strane by si to s filmom nemusel vopred vzdávať, pretože o produkciu snímky sa postaral dobre známy tvorca James Wan (The Conjuring), a tak by táto hororová novinka mohla prísť s niekoľkými kreatívnymi nápadmi, ktoré v konečnom dôsledku diváka prekvapia. Skutočná mexická legenda o La Llorone znie navyše mimoriadne desivo, no nie?

Mexický duch plačúcej nevesty sa nás pokúsi vystrašiť v horore od tvorcu The Conjuring
Zdroj: New Line Cinema

Snímku režíruje Michael Chaves (Chase Champion) a scenár má na starosti dvojica Mikki Daughtry a Tobias Iaconis. Vo filme si svoje role strihnú herci, ako Jaynee-Lynne Kinchen, Roman Christou, Linda Cardellini (Avengers: Age of Ultron), Patricia Velasquez (The Mummy), Sean Patrick Thomas (Barbershop: Back in Business) či Raymond Cruz (Better Call Saul).

Film ale okrem Wana produkuje aj Gary Dauberman, ktorý má za sebou scenáristické skúsenosti s prvými dvoma časťami Annabelle či Mníškou a v súčasnej dobe taktiež pracuje na scenári k pokračovaniu Kingovho It. 

The Curse of La Llorona sa do slovenských a českých kín dostane 18. apríla (duben) 2019. Zaujala ťa snímka svojím obsahom a upútavkou? Zájdeš na ňu do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia