Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2018, 15:38
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultový hrdina Robin Hood bojuje lukom a šípmi proti skorumpovanej vláde Anglicka. Historický akčňák láka ďalšími zábermi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bohatým bral a chudobným dával. Kvalitu nového príbehu o Robinovi Hoodovi si budeme môcť overiť už tento mesiac.

Legendárny bojovník proti útlaku Robin Hood dorazí do našich kín už koncom tohto mesiaca. V novom filme si slávneho zbojníka zahrá Taron Egerton. Robin je v jeho podaní traumatizovaný vojnový veterán, ktorý má po návrate z križiackych výprav problém zaradiť sa do spoločnosti.

Je tiež frustrovaný aroganciou mocných, ktorí neberú ohľad na tých najslabších. Spojí sa preto so skupinou vedenou Little Johnom (Jamie Foxx) a vyrazí do boja proti skorumpovanej vláde Anglicka. Jednoduché to však mať nebude, keďže jeho protivníkom bude obávaný a nemilosrdný šerif z Nottinghamu (Ben Mendelsohn).

Príbeh o Robinovi Hoodovi je notoricky známy a mnohokrát sa dočkal aj filmového či seriálového spracovania. Najznámejšia je zrejme verzia Robin Hood: Prince of Thieves od Kevina Reynoldsa z roku 1991.

Hlavné úlohy si v nej strihli Kevin Costner a Morgan Freeman. V roku 2010 nám svoju verziu doručil Ridley Scott s Russellom Croweom v hlavnej úlohe. Film sa však dočkal len vlažného prijatia.

Pod najnovším zárezom je podpísaný Otto Bathurst, ktorý si urobil meno najmä ako režisér úspešných seriálových projektov, ako Peaky Blinders či Black Mirror. V snímke nás čaká kopa dynamickej akcie a podľa tvorcov sa môžeme tešiť na "Johna Wicka s lukom a šípmi". Tvorcovia tiež sľubujú, že nám vyrozprávajú doteraz neznámy Robinov príbeh, takže sa snáď môžeme tešiť aj na nejaké príbehové osvieženie. Sme zvedaví, či sa toho naozaj dočkáme.

Ako však môžete vidieť v priložených 3 ukážkach, zrejme nebude núdza ani o humor. Stále však tomuto projektu na sto percent nedôverujeme a trochu sa obávame, či v kine naozaj dostaneme kvalitné dobrodružstvo.

Okrem spomenutých hercov sa predstavia aj Jamie Dornan, Paul Anderson a Eve Hewson. Nižšie si môžete pozrieť aj niekoľko obrázkov a 9 nových plagátov. Zbojník zo Sherwoodskeho lesa dorazí do našich kín 29. novembra (listopad) 2018.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia