Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2018, 1:43
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Venom dorazí na DVD a Blu-ray ešte tento mesiac. Spríjemníš si Vianoce kultovým anti-hrdinom s tvárou Toma Hardyho?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kritika na ňom nenechala nitku suchú, ale diváci sa bavili. Čo na Venoma hovoríš ty?

Venom síce filmových kritikov nenadchol, ale komiksovka známeho anti-hrdinu v podaní Toma Hardyho divákov dokázala osloviť. O tom, koniec-koncov, svedčia aj skvelé tržby. V našej recenzii sme poukázali na to, že hoci nejde o príliš dobrý film, tak Venom dokáže obstáť ako solídna zábava (aj keď mnohokrát nezámerná).

Jedným z hlavných kladov celej snímky bol bezpochyby už spomenutý Tom Hardy. Ten si totiž rolu užíval plnými dúškami. O tom, že sa do úlohy Eddieho Brocka ponoril naplno, svedčí aj video nižšie, ktoré sa ťa bude snažiť nalákať, aby si si Venoma zaobstaral na domácich nosičoch. Snímka totiž ešte tento mesiac vyjde na DVD a Blu-ray, takže priložené video môžeš vnímať ako lákadlo pre zakúpenie.

Okrem toho ťa na nosičoch samozrejme čaká množstvo bonusov. Dostaneš ešte viac záberov z nakrúcania, vystrihnuté a rozšírené scény, film o filme, uvidíš tvorbu vizuálnych efektov a tvorcovia ti ukážu množstvo easter eggov a narážok, ktoré si si možno pri prvom pozeraní ani nevšimol.

Venoma natočil Ruben Fleischer a okrem Hardyho si v ňom zahrali aj Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze a Reid Scott. Ako sme spomenuli, Venom sa kritikom príliš nepáčil (viď. 28% na Rotten Tomatoes a 35% na Metacritic). Kritizovali jeho chaotickosť, nefunkčný príbeh a fakt, že sa film často nechtiac preklápal do komédie.

Radoví diváci však boli omnoho ústretovejší (viď. 86% na Rotten Tomatoes) a ako nenáročnú popcornovku si Venoma dokázali bez problémov užiť. Vzhľadom na finančný úspech by malo byť jasné, že sa dočkáme aj dvojky. Jej predbežná premiéra je stanovená na rok 2020. Na domáce nosiče Venom dorazí 18. decembra (prosinec) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia