Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2018, 12:04
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Hororový ázijský seriál od Netflixu plný zombie a samurajov staví na napätie a krvavú akciu

FILMY A SERIÁLY KINGDOM
Uložiť Uložené

Streamovacia spoločnosť opäť vsádza na neistú kartu, ktorá sa jej ale môže v konečnom dôsledku vyplatiť.

Nech akokoľvek premýšľam, nemôžem si spomenúť, že by som mal niekedy tú česť s hraným seriálom, kde bojovali samurajovia proti nákaze zombie. V tomto ohľade pôsobí novinka od Netflixu s názvom Kingdom pomerne originálne a už len svojím námetom dokáže niektorých divákov zaujať.

Úprimne si viem podobný masaker predstaviť skôr vo filmovej verzii, ale napriek tomu by bolo nerozumné odpísať takýto projekt ešte pred jeho prvou epizódou, pretože z nižšie priloženého traileru sa zdá, že by s kvalitným scenárom mohlo ísť o pozoruhodnú záležitosť.

Juhokórejský seriál Kingdom nás vezme do čias stredoveku, kde mladý princ skúma nákazu, ktorá napadla jeho otca. Ich kráľovstvo sa malo už nejaký čas potýkať s korupciou a hladomorom, no najväčšie nebezpečenstvo pre obyvateľov ešte len prichádza, a to v podobe moru meniaceho ľudí na monštrá.

Postupné odhaľovanie morovej záhady z traileru dokáže v človeku navodiť pocit napínavého očakávania, ale ťažko povedať, či sa po prevalení zombie útokov z Kingdom nestane priemerný radový seriál, vsádzajúci len na odlišné prostredie a dobu, v ktorej niečo podobné európsky divák tak často nevidí.

Odporúčané
Recenzia: Kingdom je najlepší seriál, ktorý nepozeráš. Vynikajúcu 2. sériu zombie akcie zhltneš za jeden deň Recenzia: Kingdom je najlepší seriál, ktorý nepozeráš. Vynikajúcu 2. sériu zombie akcie zhltneš za jeden deň 18. marca 2020, 13:29

Hlavnej úlohy princa sa v šiestich epizódach ujme Ju Ji-Hoon (Along with the Gods, Dark Figure of Crime). Kingdom režíroval Kim Seung-Hun (thriller Tunnel a Až na doraz) a scenár napísal Kim Eun-Hee, ktorý čerpal zo svojej komiksovej adaptácie Land of the Gods.

Všetky epizódy prvej série Netflix vypustí do sveta 25. januára (leden) 2019. Tvorcovia sú si svojou víziou zjavne pomerne istí, pretože už teraz potvrdili druhú sériu, ktorá by sa mala začať natáčať vo februári (únor) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia