Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2019, 1:27
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Pred a po CGI: Aquaman ukazuje rozdiely vo filme na natáčaní a vo finálnej verzii s počítačovými trikmi

Pred a po CGI: Aquaman ukazuje rozdiely vo filme na natáčaní a vo finálnej verzii s počítačovými trikmi
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Tvorba vizuálnych efektov pre túto komiksovku musela byť mimoriadne náročná, o čom ťa presvedčí aj nový pohľad do zákulisia.

Pokiaľ sleduješ dianie okolo sólovky Aquamana, tak ti určite neunikli nedávne správy o jeho finančnom úspechu či nepríjemná novinka pre režiséra Jamesa Wana, ktorý si po zistení, že komiksovka nezabojuje o Oscara za vizuálne efekty, dovolil trochu štipľavé slová na adresu členov Akadémie.

Či už sa ti ale snímka páčila alebo nie, musíš uznať, že tvorba vizuálnych efektov musela byť v tomto prípade mimoriadne náročná. Ako už totiž napovedá aj samotný názov filmu, dôležitým prvkom príbehu aj celého vizuálu bola práve voda, ktorá musela byť v mnohých prípadoch dotváraná prostredníctvom počítačov.

Aquaman
Aquaman Zdroj: Warner Bros.

Simuláciu pohybu pod vodou sme si už síce v krátkosti predstavili v jednom z našich nedávnych článkov, no tentokrát máme k dispozícii ďalšie a oveľa podrobnejšie video. Už o niekoľko málo riadkov nižšie teda zistíš, že nové zábery z natáčania sa sústredia najmä na prácu trikárov a ty si v nich budeš môcť vychutnať pohľad na mnoho scén pred a po pridaní vizuálnych efektov.

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

Vo videu bolo taktiež odhalené, že efekt vlasov pod vodou nebol vytvorený žiadnymi ventilátormi, ale kompletne počítačmi. Milovníkov praktických efektov však nepochybne poteší aj skutočnosť, že viacero akčných scén so súbojmi či výbuchmi bolo skutočne natočených, takže nešlo vždy iba o prácu počítačov a herci sa občas naozaj namočili.

No dosť už bolo rečí. Uži si nemalú prácu šikovných trikárov a rozhodne nám daj vedieť, ako na teba podvodný svet v Aquamanovi zapôsobil. Doprial by si mu aspoň nomináciu na Oscara?

Domov
Zdieľať
Diskusia