Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2019, 18:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dark Phoenix bude po 11 filmoch prvým X-Men bez Wolverina. Natočenie komiksovky údajne stálo 200 miliónov dolárov

Dark Phoenix bude po 11 filmoch prvým X-Men bez Wolverina. Natočenie komiksovky údajne stálo 200 miliónov dolárov
Zdroj: Fox
FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Dark Phoenix je pravdepodobne posledným X-Men filmom a zároveň prvým, v ktorom neuvidíme Logana.

Už tento rok nás čaká New Mutants a Dark Phoenix. Hlavne druhý menovaný púta veľmi veľa pozornosti. S najväčšou pravdepodobnosťou totiž pôjde o posledný X-Men film od Foxu, než sa práva dostanú do rúk Disney, Boba Igera a presnejšie Kevina Feigeho. Možno si dajú X-Men pauzu, možno Disney poverí Fox, aby v príbehu pokračovalo, a možno to bude celé úplne inak. Už teraz sa ale hovorí o tom, že Gambit, X-Force a Doom sú zrušené, a to práve kvôli Disney.

V priebehu akvizície štúdia v podaní Disney sa zároveň začalo s obsiahlymi pretáčkami Dark Phoenix. Všetci kompetentní tvrdia, že išlo o rutinnú blockbusterovú záležitosť, ale akosi sa nám to nechce veriť. Dark Phoenix sa odložilo o niekoľko dlhých mesiacov, pretočilo a doplnilo nejaké scény a okolo série je až nepríjemne ticho. Deadpool 2 premiéroval už v minulom roku, no doteraz sme nepočuli, kde sa obľúbený Reynolds objaví najbližšie.

Zvyšné plánované filmy taktiež neoznámili nič nové už viac ako pol roka-rok, a tak sa vynárajú otázky, či sága X-Men neskončila už nadobro (v podobe, v akej ju poznáme už skoro dve desaťročia). Možno sa nedočkáme ani toho spin-offu Logana s Laurou, čo by ma osobne mrzelo asi najviac.

Na Dark Phoenix sa netešíme až tak veľmi. Sme totiž opatrní. Film prechádzal náročnou a problematickou produkciou, režíruje neskúsený Simon Kinberg a dej sa sústredí okolo Jean v podaní nemastnej-neslanej Sophie Turner. A čo zabolí najviac, pôjde o vôbec prvý X-Men film bez Hugha Jackmana ako Wolverina (neukáže sa až v 12. celovečeráku).

Zrejme sa New Mutants stane rovno druhým, ale momentálne nevieme, čo si vlastne od toho komiksového hororu máme sľubovať. V každom prípade, Hugh sa už s rolou rozlúčil, no bolo by pekné, keby sa séria X-Men rozlúčila aj so svojou najväčšou hviezdou. Cameo by určite potešilo, no podľa oficiálnych vyjadrení by sme čakať radšej nemali.

Odporúčané
Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel 13. júna 2019, 13:56

Možno mu mali dať viac peňazí, aby sa na kameru aspoň usmial z flashbackovej scény. Očividne ich vo Foxe majú dosť, keďže podľa najnovších správ stálo iba natočenie filmu 200 miliónov dolárov. Pripočítaj si k tomu náklady na reklamu, bonusy a všelijaké iné skryté náklady a vyjde ti, že Dark Phoenix bude asi kasovým prepadákom.

Aby sa dostal do zelených čísiel, musel by zarobiť viac ako Days of Future Past. To sa celosvetovo dostalo na hranicu 748 miliónov dolárov. Povedzme si to na rovinu, nič také sa nestane. Samozrejme, tieto správy treba brať s rezervou, no nemáme dôvod im neveriť.

Pevne dúfame, že Foxu všetko vyjde, Dark Phoenix nebude kasovým a kvalitatívnym prepadákom a že sa s nami X-Men sága rozlúči po 20 rokov na vysokej nohe. A čo sa Jackmana a jeho Wolverina týka, možno si po tomto roku povieme, že si ho už tie filmy aj tak nezaslúžia. V každom prípade bude veľmi divné sledovať ďalšie príbehy mutantov bez toho, aby sa v nich objavil Wolverine.

Domov
Zdieľať
Diskusia