Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2019, 18:16
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke uvidíš druhý diel špionážnej série o Jasonovi Bournovi či pokračovanie brutálneho 300 s Evou Green

V telke uvidíš druhý diel špionážnej série o Jasonovi Bournovi či pokračovanie brutálneho 300 s Evou Green
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aj tentokrát nám slovenské televízie naservírujú poriadne rozmanitú porciu skvelých filmov. Čo budeš pozerať ty?

Aj v nasledujúcich dňoch ti slovenské televízie ponúknu hneď niekoľko filmov, ktoré stoja za pozornosť. Tu je náš výber.

James Bond: Zlaté oko (GoldenEye, 1995, r. Martin Campbell)

Prvá bondovka Pierca Brosnana snáď ani nemohla dopadnúť lepšie. Po dvoch predchádzajúcich snímkach s Timothym Daltonom, ktoré v divákoch vyvolali rozporuplné reakcie, totiž séria potrebovala reštart.

A ten sa pod taktovkou režiséra Martina Campbella podaril na jednotku. GoldenEye je tak zábavnou a efektnou bondovkou so skvelou akciou a výborným obsadením. Presvedčiť sa o tom môžeš na obrazovkách JOJ Plus v piatok o 20:10 a JOJ v nedeľu o 11:45.

Maratónec (Marathon Man, 1976, r. John Schlesinger)

Sadistický Laurence Olivier a Dustin Hoffman v úlohe študenta, ktorý sa nevedomky pripletie do smrtiacej hry nepolapiteľného vojnového zločinca. Aj vďaka hereckému koncertu týchto pánov je Maratónec výborným sedemdesiatkovým thrillerom so skvelou atmosférou a niekoľkými nezabudnuteľnými, dnes už legendárnymi scénami.

Viac ako dvojhodinová stopáž v tomto prípade ubehne rýchlejšie než by si si myslel. Snímku odvysiela Jednotka v piatok o 22:35.

Trója (Troy, 2004, r. Wolfgang Petersen)

Názory na Tróju sa síce rôznia, no v redakcii máme tento historický popcorn naozaj radi. Ide totiž o hereckými hviezdami nabitú, akčnú a veľkovýpravnú záležitosť, na ktorú sa väčšinou veľmi dobre pozerá. Napríklad taký súboj Achillesa a Hectora dokonale strhne aj dnes.

Mnohí budú iste namietať, že snímka nie je historicky presná, no čo tam potom, keď tento veľkofilm dokáže na dve a pol hodiny poriadne zabaviť. Tróju si budeš môcť pozrieť na Dajto v nedeľu o 20:15.

Bournov mýtus (The Bourne Supremacy, 2004, r. Paul Greengrass)

Po skvelom Agentovi bez minulosti vystriedal Douga Limana na režisérskom kresle Paul Greengrass a diváci dostali nemenej skvelé pokračovanie. A hoci je druhé špionážne dobrodružstvo Jasona Bourna chudobnejšie o akciu (v tomto prípade však vôbec nechýba), výborne to vynahrádza inteligentným scenárom plným napätia, ktorý diváka totálne pohltí.

Jednoducho vynikajúce filmové remeslo. Bournov mýtus pôjde na Markíze, a to v nedeľu o 23:35 a následne v pondelok o 03:15.

Prežiť (Alive, 1993, r. Frank Marshall)

Skutočný príbeh z roku 1972, kedy v Andách stroskotalo lietadlo s uruguajským národným ragbyovým tímom, sa v 90. rokoch minulého storočia dočkal naozaj dôstojného filmového spracovania.

Režisér Frank Marshall dokázal tvrdý boj preživších s nehostinnou a chladnou prírodou zachytiť veľmi realisticky, vďaka čomu nejedeného diváka zamrazí. Zvlášť potom, čo film načrtne aj tému kanibalizmu. Alive si môžeš pozrieť na Jednotke v stredu o 20:30.

Bonus: 300: Vzostup impéria (300: Rise of an Empire, 2014, r. Noam Murro)

Druhý celovečerný film Zacka Snydera s názvom 300, ktorý predstavil Leonidasa a jeho boj proti perzskej presile, stál najmä na výraznej vizuálnej stránke v štýle Sin City. Diváci boli spokojní, snímka zarobila, a tak vzniklo pokračovanie.

To sa odohráva pred, počas aj po udalostiach 300, a hoci sa jeho vizuál niesol v duchu jednotky, príbehovo už tak veľmi nezaujal. Prečo ho potom vyťahujeme v televíznych tipoch? Lebo Eva Green! 300: Rise of an Empire odvysiela Markíza v piatok o 23:35 a v nedeľu o 03:30.

Domov
Zdieľať
Diskusia