Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2019, 14:50
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Temný príbeh z minulosti Darth Vadera ohuruje fanúšikov Star Wars. Videlo ho už viac než 7 miliónov ľudí

Temný príbeh z minulosti Darth Vadera ohuruje fanúšikov Star Wars. Videlo ho už viac než 7 miliónov ľudí
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Anakin Skywalker je mŕtvy a jeho miesta sa ujal mocný Vader. Nikdy ale nezabudol na Padmé.

YouTube kanál nadšencov Hviezdnych Vojen Star Wars Theory koncom minulého roku zverejnil svoj fanúšikovský projekt s názvom Vader: Shards of the Past. K názvu tohto vynikajúceho kraťasu navyše tvorcovia dopísali, že ide o prvú epizódu, a tak sme sa ihneď po jej zhliadnutí nemohli dočkať, kedy budeme poctení pokračovaním.

To ale skomplikovalo samotné štúdio Disney. Z právneho hľadiska si samozrejme filmári zo SWT všetko overili, pričom za ságou stojace štúdio Lucasfilm nemalo s nižšie priloženou krátkometrážnou snímkou vôbec žiaden problém.

Temný príbeh z minulosti Darth Vadera je lepší ako filmy od Disney. Videlo ho už viac ako 7 miliónov ľudí
Temný príbeh z minulosti Darth Vadera je lepší ako filmy od Disney. Videlo ho už viac ako 7 miliónov ľudí Zdroj: www.youtube.com

Disney si ale prostredníctvom vydavateľstva Warner/Chapell začalo nárokovať práva kvôli hudobnej stránke. Tá mala totiž znieť veľmi podobne ako známa skladba Imperial March od Johna Williamsa. Fanúšikovia mali byť podľa portálu Movieweb týmto krokom natoľko rozzúrení, že plánovali bojkotovať najbližšiu epizódu Star Wars IX.

Do veci sa ale vložilo štúdio Lucasfilm, ktoré vedúcich z Disney presvedčilo, aby nárokovanie práv stiahli. Týmto bol spor medzi tvorcami kraťasu a Disney ukončený, a tak sa k nám časom zrejme dostane aj pokračovanie.

V príbehu 13-minútovej prvej epizódy nahliadneme na obdobie medzi Star Wars III až IV. Darth Vader a Palpatine 8 mesiacov vládnu galaxii a postupne vyhladzujú akúkoľvek konkurenciu. Skywalker pod maskou Vadera ale stále nezabudol na svoju zosnulú lásku Padmé.

Najnovšie sa však musí sústrediť na novú úlohu zadanú jeho novým majstrom. Na rodnej planéte Padmé sa totiž objavil Jedi, ktorý prežil Sidiousov Rozkaz 66 (ním v tretej epizóde takmer eliminoval Rád Jedi). Na prvej časti tejto série sa mimochodom ako 3D VFX Artist podieľal aj 19-ročný Čech Vladislav Macíček.

Anketa:
Čo povieš na Vader: Shards of the Past?
Fanúšikovia určite prekonali Disney
Pekný kraťas, ale tvorba Disney je na podobnej úrovni
Disney si na tom stojí lepšie
Fanúšikovia určite prekonali Disney
66 %
317 Hlasov
Pekný kraťas, ale tvorba Disney je na podobnej úrovni
24 %
115 Hlasov
Disney si na tom stojí lepšie
10 %
48 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia