Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2019, 13:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kate Winslet zadržala pri natáčaní Avatar 2 dych pod vodou na 7 minút, čím prekonala rekord Toma Cruisa

Kate Winslet zadržala pri natáčaní Avatar 2 dych pod vodou na 7 minút, čím prekonala rekord Toma Cruisa
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY AVATAR KATE WINSLET
Uložiť Uložené

43-ročná herčka berie svoju rolu vážne.

Anglická rodáčka Kate Winslet si za svoju kariéru zahrala v množstve kvalitných filmov, pričom za oduševnené predstavenie v dráme Predčítač z roku 2008 získala dokonca Oscara. Napriek tomu možno za jej najznámejšiu úlohu označiť postavu Rose z legendárneho hitu Jamesa Camerona Titanic.

Ak sa chceš o natáčaní tejto slávnej snímky dozvedieť čosi viac, odporúčame ti nahliadnuť do dvojice našich článkov (1 a 2). V nich sa dočítaš o mnohých komplikáciách spojených s prácou na pľaci, ktorá neraz súvisela taktiež s nakrúcaním scén vo vode. Do vody sa Kate Winslet musela ale vrhnúť aj pri ďalšej spolupráci s režisérom Jamesom Cameronom.

Zdá sa však, že s niečim podobným nemá herečka žiaden problém, ba práve naopak. Producent pripravovaných pokračovaní Avatara Jon Landau sa pre portál Collider rozpovedal mimo iného aj o tom, akým famóznym spôsobom sa Winslet opäť vyrovnala s náročným nakrúcaním v sťažených podmienkach.

Kate Winslet pri natáčaní pokračovania Avatara zadržala pod vodou dych na neuveriteľných 7 minút
Kate Winslet pri natáčaní pokračovania Avatara zadržala pod vodou dych na neuveriteľných 7 minút Zdroj: The Weinstein Company

V sequeli Avatara sa Winslet ujme roly príslušníčky (zrejme pod vodou žijúceho) kmeňa Metkayina. Landau prezradil, že sa spoločne s hercami na pľaci nachádzal muž menom Kirk Krack, ktorý ich učil zadržiavať dych pod vodou.

Odporúčané
Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy Avatar a tí ďalší. Ekologické témy prenikli do filmového mainstreamu. Pozri si výber 10 najlepších filmov na zelené motívy 4. januára 2023, 16:30

Kate Winslet musela taktiež podstúpiť tréning a pri statickom zadržiavaní dychu (poznámka – ide o zadržiavanie dychu v pokojnom stave na jeden nádych) dokázala vydržať zhruba 7 minút,“ prehlásil s úžasom Jon Landau. Slovenská a česká premiéra Avatara 2 je plánovaná na 17. decembra (prosinec) 2020. Viac informácií o filme nájdeš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia