Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2019, 14:53
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Bradley Cooper získal od organizácie PETA režisérske ocenenie za to, že do A Star is Born obsadil svojho psa

Bradley Cooper získal od organizácie PETA režisérske ocenenie za to, že do A Star is Born obsadil svojho psa
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BRADLEY COOPER
Uložiť Uložené

S Akadémiou to síce nevyšlo, no PETA už prácu debutujúceho režiséra ocenila.

Aj keď sa Bradleymu Cooperovi za snímku A Star is Born neušla oscarová nominácia v kategórii Najlepšia réžia, nemusí byť vôbec smutný. Hudobná dráma totiž zabojuje o zlaté sošky rovno  v 8 kategóriách. Navyše, Cooper bol za svoju režijnú prácu nedávno odmenený inou organizáciou, a to PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), ktorá taktiež udeľuje svoje ocenenia.

Herec a debutujúci režisér od tejto organizácie bojujúcej za práva zvierat získal Oscata (nie, nejde o preklep) za najlepšiu réžiu kvôli tomu, že do svojho filmu neobsadil psa od známeho vystavovateľa zvierat, ale vlastného psa Charlieho. „Nebolo v tom žiadne rodinkárstvo či protekcia. Jednoducho som chcel mať v snímke tento vzťah so psom,“ vyjadril sa Bradley ešte počas októbrovej premiéry.

Bradley Cooper
Bradley Cooper Zdroj: Warner Bros.

Jackson (Cooper) a Ally (Lady Gaga) vo filme nemali deti, no radosť im robil spoločný pes. A keďže Bradley tieto zvieratá miluje, rozhodol sa, že Charlie bude súčasťou príbehu. Koniec koncov, aspoň si nemusel vytvárať puto s neznámym psom, a tak bolo samotné natáčanie pre všetkých určite o čosi jednoduchšie.

Odporúčané
RECENZIA: Maestro. Natočil Bradley Cooper s Netflixom jeden z najlepších filmov roka? RECENZIA: Maestro. Natočil Bradley Cooper s Netflixom jeden z najlepších filmov roka? 22. decembra 2023, 14:00

Herec mal v minulosti dvoch záchranárskych psov, nemeckého krátkosrstého stavača Samsona a kríženca čau-čaua s retríverom menom Charlotte. Charlie má však v hercovom srdci špeciálne miesto, keďže dostal meno po jeho otcovi, ktorý v roku 2011 zomrel na rakovinu pľúc. K zisku Oscata za najlepšiu réžiu mu samozrejme gratulujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia