Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2019, 12:10
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Natalie Portman stráca po návrate z vesmíru kontakt s realitou v mindfuckovej sci-fi ukážke

Natalie Portman stráca po návrate z vesmíru kontakt s realitou v mindfuckovej sci-fi ukážke
Zdroj: Fox Searchlight Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Sci-fi dráma Lucy in the Sky, za ktorou stojí tvorca Farga a Legion, sa konečne predstavila prvými zábermi.

Talentovaný tvorca Noah Hawley nie je pre fanúšikov seriálov žiadnou veľkou neznámou. Práve naopak. Tento pán sa totiž dostal do povedomia najmä skvelým televíznym spracovaním Farga, na ktoré neskôr nadviazal úžasne bizarným X-Men seriálom Legion. A už tento rok nám predstaví aj svoj celovečerný režijný debut.

Ten pôvodne niesol názov Pale Blue Dot, no ako nám odhalila prvá zverejnená ukážka, Hawleyho sci-fi novinka bola premenovaná na Lucy in the Sky. Snímka sa zameria na astronautku (Natalie Portman), ktorá po návrate z dlhej misie vo vesmíre začne strácať spojenie so svojou rodinou aj zmysel pre realitu. A keď jej priateľ začne randiť s inou, astronautka sa vymkne spod kontroly a uchýli sa k drastickým opatreniam.

Samotný príbeh sa inšpiroval NASA astronautkou Lisou Nowak, ktorá v roku 2007 precestovala 900 míľ z Houstonu do Orlanda, aby s nožom a strelnou zbraňou konfrontovala svojho bývalého milenca a astronauta Billa Oefeleina a jeho novú priateľku.

Za réžiou stojí už vyššie spomínaný Hawley, ktorý sa na scenári podieľal s pánmi, ako Brian C. Brown (producent seriálu Legion), John-Henry Butterworth (Edge of Tomorrow) a Elliott DiGuiseppi (pracoval na viacerých kraťasoch). Okrem Natalie Portman si vo filme zahrá aj Jon Hamm, Dan Stevens, Ellen Burstyn či Zazie Beetz a premiéry sa dočkáme niekedy tento rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia