Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2019, 17:25
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Režisér hororov Get Out a Us neobsadí do hlavnej úlohy belocha. Chce spopularizovať viac hercov čiernej pleti

Režisér hororov Get Out a Us neobsadí do hlavnej úlohy belocha. Chce spopularizovať viac hercov čiernej pleti
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY JORDAN PEELE
Uložiť Uložené

Jordan Peele prezradil, že chce svoj vplyv využiť na to, aby dostal do diváckej pozornosti ďalších hercov a tvorcov čiernej pleti.

Herec, producent a scenárista Jordan Peele si v roku 2017 odbil svoj režijný debut hororom Get Out, ktorý si okamžite zamilovali nielen diváci, ale aj kritici. Peele si za scenár dokonca odniesol aj Oscara a fanúšikovia po celom svete už netrpezlivo vyčkávali na to, s čím ďalším tento talentovaný tvorca dorazí.

Odvtedy ubehli takmer dva roky a do kín konečne prichádza jeho novinka Us, ktorá opäť raz sľubuje premyslenú psychologickú hru v lákavom desivom kabátiku. Zahraniční kritici navyše ani v tomto prípade nešetrili chválou, takže sme boli naozaj zvedaví. O kvalitách Us sme si ale viac povedali v recenzii. Vráťme sa teda späť k vyššie spomínanému Peelovi.

Ten sa totiž počas nedávnej debaty so študentami v Upright Citizens Brigade Theatre vyjadril, že je veľmi nepravdepodobné, aby do svojich ďalších filmov obsadil bieleho herca do hlavnej úlohy. No ako následne dodal, nie je to kvôli tomu, že by s nimi mal nejaký problém. Jeho meno momentálne v Hollywoode niečo znamená, a preto sa rozhodol, že svoj vplyv bude aj naďalej využívať na to, aby dostal do širšieho povedomia a pozornosti ďalších hercov a tvorcov čiernej pleti.

Za toto vyjadrenie bol publikom odmenený potleskom a súhlasnými pokrikmi. Peele ďalej prezradil, že sa cíti šťastný v pozícii, v ktorej sa momentálne nachádza. Vie, že keď príde do štúdia Universal a vypýta si 20 miliónov dolárov na horor s čiernou rodinou, nepovedia mu nie. A príležitostí spopularizovať čiernych hercov bude mať určite ešte mnoho.

Anketa:
Myslíš si, že by sa malo vo filmoch a seriáloch objavovať viac čiernych hercov?
Áno, určite existuje ešte veľa talentovaných a neopozeraných tvárí
Nie, podľa mňa ich je už pomerne veľa
Áno, určite existuje ešte veľa talentovaných a neopozeraných tvárí
50 %
Nie, podľa mňa ich je už pomerne veľa
50 %
Domov
Zdieľať
Diskusia