Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2019, 19:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Palpatine sa vracia! Prvý trailer pre Star Wars: The Rise of Skywalker na tebe zanechá zimomriavky

Palpatine sa vracia! Prvý trailer pre Star Wars: The Rise of Skywalker na tebe zanechá zimomriavky
Zdroj: Disney/Lucasfilm
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

J. J. Abrams sa vracia do praďalekej galaxie, aby ukončil ságu Skywalkerovcov.

Tento víkend sa koná Star Wars Celebration, takže pár noviniek z tohto sveta ešte rozhodne môžeš očakávať. Dočkáme sa traileru aj pre Mandaloriana či Clone Wars, no a predstaviť sa má aj Dark Fate, AAA hra od štúdia Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends).

Pravdepodobne nás Disney a Lucasfilm potešia aj nejakým prekvapením, no o tom potom. Dnes tu totiž máme vôbec prvý pohľad na Epizódu IX, ktorú zrežíroval J. J. Abrams (The Force Awakens, Star Trek).  Scenár napísal spoločne s Chrisom Terriom (Argo, BvS) a my dnes konečne vieme, o čom film približne bude. Ešte než si o tom ale povieme viac, čumte už na trailer. 

 

Na jeho konci sme počuli známy smiech Palpatina, ktorého zase raz stvárni Ian McDiarmid, dnes už 75-ročný veterán. Takýto ťah očakával asi len málokto, čo povieš? Fanúšikom sa pozdravil na paneli, kde sa predstavila aj nová postava. Volá sa Jannah a stvárni ju Naomi Ackie.

Príbeh sa bude odohrávať rok po udalostiach The Last Jedi a spoznávame v ňom viacero nových postáv. Z nováčikov privítame Naomi Ackie (Dr. Who), Richarda E. Granta a Keri Russell. V prvom rade sa však vráti Billy Dee Williams ako Lando Calrissian. Uvidíme aj Luka Skywalkera, aj keď nevieme presne, v akej forme. Premiéra nás čaká 19. decembra (prosince) 2019, pričom soundtrack ešte raz a naposledy zloží John Williams. 

Následne si dajú Star Wars v kinách pauzu. Bob Iger, CEO Disney, potvrdil, že po Epizóde IX sa istú dobu nového filmu nedočkáme. Iste, už teraz sú v príprave dve trilógie (jedna od Riana Johnsona, druhá od showrunnerov Game of Thrones – Davida Benioffa a D. B. Weissa. Natáčať ich však nezačnú skôr ako v budúcom roku, takže sa ďalšieho Star Wars počinu dočkáme najskôr v roku 2021. Dovtedy sa ale najeme viacerých pripravovaných seriálov.

Skvelý panel s hercami a režisérom, ktorý sa fanúšikom ságy oplatí vidieť.

Domov
Zdieľať
Diskusia