Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2019, 22:54
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ako sa seriál The Boys odlíšil od komiksovej predlohy a čo môžeme očakávať v 2. sérii?

Ako sa seriál The Boys odlíšil od komiksovej predlohy a čo môžeme očakávať v 2. sérii?
Zdroj: Amazon
FILMY A SERIÁLY THE BOYS
Uložiť Uložené

Výkonný producent a showrunner projektu Eric Kripke sa v nedávnom rozhovore rozpovedal ohľadom prvej série The Boys a prezradil, čo nás čaká v tej druhej.

O pripravovanej druhej sérii skvelého superhrdinského seriálu The Boys, ktorý si na Amazone rýchlo získal obrovskú priazeň divákov, sme si už čo-to povedali. Nedávno sme sa tak dozvedeli aj to, že hercov z prvej série doplní Aya Cash.

Tá si zahrá neonacistku so schopnosťami superhrdinu a ponesie meno Stormfront. Teraz sa ale ohľadom The Boys rozpovedal aj výkonný producent a showrunner projektu Eric Kripke, ktorý prezradil viacero zaujímavostí o prvej sérii a naznačil, čo približne nás čaká v tej ďalšej.

Odporúčané
The Bright Eye natočili nový klip ku singlu Echoes  The Bright Eye natočili nový klip ku singlu Echoes 19. decembra 2013, 1:24

Uviedol, že je veľkým fanúšikom čiernych komédií a pri prvej sérii sa inšpiroval napríklad ranou tvorbou Petera Jacksona, Sama Raimiho či filmom Heathers s Winonou Ryder a Christianom Slaterom. Jedným zo základných kameňov príbehu pritom mali byť práve machinácie v rámci sledovanosti, ktorých úlohou bolo zlepšiť imidž superhrdinov. Ako to ale pri adaptácii komiksov býva, tvorcovia občas zopár vecí oproti predlohe zmenia.

A to je prípad aj superhrdinu s prezývkou The Deep. Kripke sa nechal počuť, že aj keď patrí k veľkým priaznivcom komiksu od Gartha Ennisa, musí uznať, že The Deep v ňom až tak veľa priestoru nedostáva. Aby teda v seriáli niekoľko sérií iba len tak nepostával v kostýme, tvorcovia sa rozhodli vytvoriť mu poriadny charakter. Využili ho dokonca aj v prípade sexuálneho obťažovania novej členky tímu Starlight.

Na stránkach komiksov sa totiž na Starlight vrhli hneď traja superhrdinovia, a to Homelander, A-Train a Black Noir. V seriáli to však podľa Kripkeho nemohol byť ani jeden z nich, pretože Homelander je nepriateľom Butchera, A-Train zasa Hughieho, no a Black Noir jednoducho nerozpráva. Na scénu so Starlight teda použili The Deepa, ktorý už nebol iba pajácom v kostýme.

Okrem nejakých tých zmien postáv sme sa ale v prvej sérii dočkali aj celkom nových, ako napríklad neviditeľného Translucenta. Ten vznikol v hlavách tvorcov po tom, čo si uvedomili, že budú potrebovať zabiť niektorého člena The Seven, aby tak nakopli príbeh a dostali hlavných hrdinov do konfliktu so superhrdinami. Čo sa týka jeho schopností, chceli vybrať niečo, čo je cool a zároveň to neskôr nebudú potrebovať. A tak padlo rozhodnutie na neviditeľnosť.

Odporúčané
Najlepšie česko-slovenské hip-hop skladby roku 2013 Najlepšie česko-slovenské hip-hop skladby roku 2013 22. decembra 2013, 19:06

V závere sa ešte vrátime k vyššie spomínanej neonacistke Stormfront. Ako si sa totiž mohol dočítať v jednom z našich nedávnych článkov, jej pohlavie bude oproti komiksovej predlohe zmenené. Kripke nás však ubezpečil, že aj keď nepôjde o presne tú istú verziu postavy, ako v predlohe, bude mať rovnako zhnitú dušu a tvorcovia si ňou uctia mužského Stormfronta. Showrunner The Boys tiež dodal, že sa v 2. sérii dočkáme aj viac politikov a mali by sme zistiť ďalšie podrobností Mallory (Butcherov mentor).

Domov
Zdieľať
Diskusia