Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2019, 9:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Jokera o dvojke nepremýšľal a Joaquin Phoenix sa na pľaci rehotal každý deň. Film bol pôvodne dlhší o pol hodinu

Režisér Jokera o dvojke nepremýšľal a Joaquin Phoenix sa na pľaci rehotal každý deň. Film bol pôvodne dlhší o pol hodinu
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Joaquin Phoenix nevyužil method acting. Do Jokera sa neprevtelil úplne, no podľa všetkého to vôbec nebolo potrebné.

Natáčanie Jokera nebolo rovnaké ako v prípade Dark Knighta. Teda, narážame na pohľad zo strany Jokerovho herca. Zatiaľ čo Heath Ledger to mal skutočne temné a depresívne, Joaquin Phoenix sa na pľaci aj mimo neho zabával. S režisérom sa údajne rehotali každý deň. Phoenixa mrzí, že nemal podobný zážitok ako iní herci pracujúci method actingom. On sa na pľaci zabával, aj keď je pravda, že sa na rolu pripravoval viac, než si bol ochotný priznať (prezradil to na neho režisér). Je možné, že film sa trochu menil aj priamo počas natáčania.

Režisér Todd Phillips odkázal všetkým, ktorý si prečítali leaknuté časti zo scenára, že šlo o jeden z prvých draftov a scenár sa odvtedy veľmi zmenil. Prvý strih filmu mal vyše 2 a pol hodiny, vo finále však kiná budú hrať 2 hodinový film. Nevieme, či niektoré z vystrihnutých scén skončili v koši kvôli leaknutému scenáru a následnému pretáčaniu scén, alebo len išlo o nadbytočné zábery. Režisér sa o tom aj o viacerých ďalších veciach rozpovedal v rozhovore pre Collider.

Odporúčané
Vedci objavili v Antarktíde 98 rokov staré negatívy fotografií Vedci objavili v Antarktíde 98 rokov staré negatívy fotografií 2. januára 2014, 20:08

Dej filmu sa odohráva v roku 1981, vo filme to však nikdy presne neodznie (aby frfľoši nezačali riešiť, ktoré auto v danom roku na uliciach ešte nebolo a podobne). Toto obdobie si tvorcovia vybrali z viacerých dôvodov. Jedným bolo aj rázne oddelenie od DCEU. Ďalším zase dobová atmosféra a fakt, že technológie neboli na tak vysokej úrovni, vďaka čomu sa nemuseli obávať, že postavy by vyriešili problémy úplne jednoducho.

Zároveň ide o poctu charakterovým štúdiám, ktoré podľa Phillipsa najviac vznikali v 70. a 80. rokoch. Vo filme nie je veľa CGI, prevažne ide o budovy a okolie, ktoré museli dorobiť v počítačoch. 

Todd s Joaquinom hovorili aj o tom, ako herec vlastne nikdy na rolu skutočne nekývol. Opakovane sa stretávali, skúšali Jokerov smiech, Joaquinov výzor v role Arthura a podobne. Herec začal postupne chudnúť, no stále si nebol istý, že rolu vezme. A tak sa stretávali a stretávali, skúšali kostýmy, až jedného dňa natáčali. 

Joker sa dostane do kín 3. októbra, no v budúcnosti sa ešte môže vrátiť. Režisér Todd Phillips by s Joaquinom pracoval znova veľmi rád, no a snímka bude nepochybne veľkým hitom. Nedávne správy o pokračovaní však boli trochu prekrútené. Todd v súčasnosti nemá žiadny plán na sequel. Celá idea bola prezentovaná ako jeden film. 

Za réžiou Jokera stojí už vyššie spomínaný Todd Phillips (The Hangover, War Dogs), ktorý sa spoločne so Scottom Silverom (The Fighter, 8 Mile) postaral aj o scenár. Okrem Marona, Phoenixa a De Nira si vo filme zahrá tiež Zazie BeetzBrett CullenFrances Conroy či Shea Whigham a jeho premiéra je u nás naplánovaná na 3. októbra (říjen) 2019. Pre ďalšie informácie klikaj sem.

Na záver si uži niekoľko nových aj starších obrázkov vo vyššej kvalite

Domov
Zdieľať
Diskusia