Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2019, 10:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Stovky ľudí v mosh pite a lietajúce poháre od piva či oblečenie. Aký bol Skeptov koncert v Prahe? (Fotoreport)

Stovky ľudí v mosh pite a lietajúce poháre od piva či oblečenie. Aký bol Skeptov koncert v Prahe? (Fotoreport)
Zdroj: Filip Poreba
HUDBA
Uložiť Uložené

Legendárny pražský klub Roxy bol nútený spraviť zásadnú výnimku a svoje 27. narodeniny oslávil v niekoľkonásobne väčšom Fóre Karlín.

Keď ikonický pražský klub Roxy oznámil, že sa do jeho priestorov vracia britská legenda grime scény, vedeli sme, že nás čaká boj o lístky. Predsa len, priestory na Dlouhé ulici dokážu komfortne poňať len necelých tisíc návštevníkov a Skepta je dnes interpret svetových rozmerov. Aj preto po ich vypredaní za niekoľko minút urobili organizátori neľahké, no pre fanúšikov dôležité rozhodnutie – svoje 27. narodeniny oslávili mimo Roxy.

Odporúčané
Na Pohode sa starala o headlinera: Vybavovať drogy umelcom máme prísne zakázané (Rozhovor) Na Pohode sa starala o headlinera: Vybavovať drogy umelcom máme prísne zakázané (Rozhovor) 17. júla 2019, 13:42

Fórum Karlín je skoro štvornásobne väčší priestor, ktorý sa rovnako veľmi pohodlne pár dní pred show vypredal. Aby toho nebolo málo, dočkali sme sa aj atraktívneho predskokana AJ Traceyho, ktorý tentokrát naozaj prišiel. Ešte stále však podľa našich informácií nedošlo ku finančnému vysporiadaniu s NobodyListenovym Addictom, kde vystúpenie nedávno zrušil. 

Prečítaj si v krátkosti naše pocity a vychnutnaj si fotografie od Filipa Porebu 

Stovky ľudí v mosh pite a lietajúce poháre od piva či oblečenie. Aký bol Skeptov koncert v Prahe? (Fotoreport)
Zdroj: Filip Poreba

Veľa zábavy za adekvátne peniaze

Keď však zabudneme na biznisovú stránku veci, fans sa v rámci jedného večer dočkali nálože britského zvuku, aký sa len tak nevidí. Traceyho 60 minút na pódiu bolo veľmi intenzívnych a my sme vlastne ani nemali pocit, že počúvame predskokana. Vlastne áno, v tom čase boli ešte rady na drinky dlhé.

Skepta doručil do Prahy všetko, čo sme očakávali a čo sa od interpreta jeho kalibru patrí. Bolo zreteľné, že si prezentáciu nových skladieb z aktuálneho projektu Ignorance Is Bliss užil aj on sám a zároveň ocenil, akú podporu si pre neho pripravili fanúšikovia v Česku. Dočkali sme sa nielen nových skladieb, na ktoré sme boli zvedaví, pochopiteľne, najviac, ale aj starších hitov, ktoré zakaždým divákov nadchli. 

Alobalové pozlátko

V prípade najlepších hudobníkov na svete je neodmysliteľnou súčasťou show aj vizuálna stránka. Stage dizajn v prípade Skeptovho turné stavil na hru so svetlami, ich úlohou však v tomto prípade bolo v prvom rade dodať na dôveryhodnosti alobalovému povrchu, ktorý prerušila len LED obrazovka v strede.

Práve tú využili tvorcovia na reflektovanie zmien v atmosfére jednotlivých skladieb a vo všeobecnosti sa im podarilo naplniť zámer, aby nás na hodinu zobrali do úplne iného sveta. Nechýbali ani vizuály korešpondujúce s termo efektom samotného albumu.

Miestami nebezpečné

Samozrejmosťou boli obrovské mosh pity – kruh v dave bol v niektorých momentoch väčší ako šírka pódia. Tí najodvážnejší behali do kruhu, narážali do seba a tvorili atmosféru, aká sa na show tohto kalibru patrí.

Miestami sme si však neboli istí, či je v poriadku, keď ľudia zo zadných radov hádžu na tých vpredu plastové poháre od piva. Vo výsledku však nie je vylúčené, že ich dopad adresáti v návale zábavy ani nezaregistrovali. Lietalo aj oblečenie a z príspevkov na facebookovej udalosti súdime, že taktiež osobné veci, ktoré dnes majitelia postrádajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia