Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2019, 19:17
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Skladacie smartfóny? Tento prototyp od TCL je ako harmonika

TECH
Uložiť Uložené

Namiesto jedného kĺbu má prototyp 10-palcového tabletu hneď dva.

Stále netušíme, či budú skladacie smartfóny tou najprevratnejšou technologickou novinkou za posledných 10 rokov, alebo pôjde o predražené experimenty, ktoré zákazníci skrátka odmietnu. 

Idea pri návrhu Samsungu Galaxy Fold, Huaweiu Mate X a microsofťáckeho Surface Duo bola jasná - v zavretom stave ponúkať stále prijateľné rozmery, no po roztvorení aj dostatočne veľkú plochu displeja ako na tabletoch. 

Odporúčané
Skladací mobil aj konkurent bezdrôtových slúchadiel AirPods. Microsoft ukázal nálož noviniek Skladací mobil aj konkurent bezdrôtových slúchadiel AirPods. Microsoft ukázal nálož noviniek 3. októbra 2019, 10:36

Menej známe TCL teraz do hry prichádza s vlastným prototypom, ktorý displej ohýba nie raz, ale rovno dvakrát ako harmoniku, informuje Cnet

Skladacie smartfóny? Tento prototyp od TCL je ako harmonika
Zdroj: www.youtube.com

Po rozložení získaš obrovský 10-palcový tablet, pri skladaní zas držiačik na tacos v tvare Z, vtipkuje redaktorka. Hlavným problémom testovacej vzorky však zostáva pomerne šialená hrúbka. Skúšal si si už niekedy do vrecka natlačiť dámsku peňaženku? 

Prototyp TCL vyzerá podobne neprakticky, ide však len o prvý test a o pár rokov sa snáď hrúbku podarí výrazne zmenšiť.  O jeho zvyšných technických parametroch toho veľa nevieme a keďže sa možno nikdy nedostane na trh, nie je to ani príliš podstatné.

Pri skladacích smartfónoch sa stretávame aj s tým, že displej, ktorý nemôže byť prekrytý klasickým ochranným sklom, zostáva veľmi náchylný na poškodenie. Samsung kvôli tomu musel štart predaja svojho Galaxy Foldu v minulosti odložiť. 

Ďalším problémom je mimoriadne vysoká cena, ktorá zväčša atakuje aj 2 000 eur.

Svoj skladací pokus údajne chystá aj Motorola. Nástupca legendárneho véčka s menom Razr by sa mal na pultoch obchodov objaviť ešte tento rok, informuje napríklad Tom's Guilde.

Domov
Zdieľať
Diskusia