Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2019, 10:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

FÍHA tralala s dcérou sa neboja spievať bosé v rómskej osade. Pomáhajú deťom, ktoré sa rodia do generačnej chudoby

HUDBA
Uložiť Uložené

Známa interpretka pre deti podporuje projekt Cesta Von novou skladbou, ktorá je určená aj dospelým.

FÍHA Tralala patrí medzi najznámejšie interpretky, ktorá tvoria hudbu pre deti. Svoj obrovský vplyv sa tentokrát rozhodla využiť ešte zodpovednejším spôsobom – podporila projekt Cesta Von rovnomennou skladbou, ktorá sa snaží šíriť povedomie o nutnosti pomoci deťom narodeným do rodín s generačnou chudobou. 

Novinka je určená nielen deťom a môžeme v nej počuť aj mladú a talentovanú speváčku menom Zia Deer, ktorá je zároveň dcérou FÍHA Tralala. Obe tancujú bosé v rómskej osade: „Našim cieľom je zjemniť nesprávny pohľad na detičky, ktoré nemali šťastie sa narodiť do prostredia, ktoré by im dalo lepší štart na život. Tam, kde jedna mama nestačí prichádza úžasný projekt CESTA VON a budem rada, keď ho budete môcť aj vy podporiť. Za deti, na ktoré sa denne krivo pozerá veľa ľudí, Vám úprimne ďakujem,“ vysvetľuje Martina Jelenová.

Videoklip vznikal v malej osade pri Zborove. O jeho tvorbu sa po stránke scenára a námetu postarala samotná autorka, zároveň napísala aj text. 

Zaujímavosťou je, že FÍHA Tralala pôvodne chcela na túto skladbu zavolať aj slovenského rapera, nakoniec to však, zdá sa, nevyšlo. V našom nedávnom rozhovore o tom speváčka pre deti prezradila čosi viac: „Mám jedného (rapera) vyhliadnutého, ktorý ma očaril svojou osobnosťou.“

Odporúčané
V slovenskom hudobnom priemysle sa točia milióny eur. Zarábajú viac raperi alebo interpreti pre deti? V slovenskom hudobnom priemysle sa točia milióny eur. Zarábajú viac raperi alebo interpreti pre deti? 17. júla 2019, 16:00
Domov
Zdieľať
Diskusia