Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2019, 9:36
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Deti, ktoré hrajú Fortnite, sú šikanované a hanbia sa, ak si nemôžu dovoliť kúpiť iný vzhľad, hovorí štúdia

NEWS DETI FORTNITE
Uložiť Uložené

Kúpa outifov či zbraní je pre nich dôležitejšia, než sa môže zdať.

Deti, ktoré hrávajú populárnu hru Fortnite, hovoria, že zmena vzhľadu svojho hráča je pre nich skutočne dôležitá. Vraj ako postava vyzerá, je hlavným symbolom statusu hráča, spomína Business Insider. Ak outfit či zbrane nezmenia a držia sa toho, čo na začiatku hry dostali zadarmo, cítia sa „opovrhnuto“ a „chudobne“.

Hovorí tak rozsiahla britská štúdia, ktorá sa venovala preferenciám a skúsenostiam detí, ktoré hrávajú video hry. Vedci počas štúdie hovorili s 29 deťmi vo veku od 10 do 16 rokov. Jedno 10-ročné dievčatko povedalo: ,,Ak si necháte pôvodný vzhľad, ľudia si o vás budú myslieť, že ste o ničom." Iné hovorí: ,,Niekedy, keď máte predvolený vzhľad, tak vás môžu šikanovať."

 

Deti, ktoré hrajú Fortnite sú šikanované a hanbia sa, ak si nemôžu dovoliť kúpiť iný, než pôvodný vzhľad, hovorí štúdia
Deti, ktoré hrajú Fortnite sú šikanované a hanbia sa, ak si nemôžu dovoliť kúpiť iný, než pôvodný vzhľad, hovorí štúdia Zdroj: pixabay

Fortnite je mimoriadne populárna online strieľačka, o ktorej si už určite počul. Hráči sa na začiatku hry ocitnú na obrovskom ostrove s mnohými terénmi a cieľom hry je ostať posledným nažive. V marci roku 2019 Fortnite hralo 250 miliónov ľudí po celom svete.

Hru môžeš hrať úplne zadarmo, no vieš si kúpiť rôzne zbrane či outfity. Nie sú povinné a progres hry žiadnym spôsobom neovplyvnia. Slúžia na to, aby hráčov od seba navzájom odlišovali. Zároveň ukazujú, kto má peniaze, ktoré môže minúť.

Odporúčané
Fortnite opäť funguje. Odštartovala druhá kapitola aj s novou mapou. Len na Twitchi na ňu čakalo pol milióna ľudí Fortnite opäť funguje. Odštartovala druhá kapitola aj s novou mapou. Len na Twitchi na ňu čakalo pol milióna ľudí 15. októbra 2019, 11:20

Zmena vzhľadu vyjde hráča na približne 15 až 20 €, pričom si svoje peniaze musia najprv zmeniť na menu v hre, "V-Bucks". Business Insider hovorí, že minulý rok bola práve herná mena Fortnite na vrchu mnohých vianočných prianí.

Domov
Zdieľať
Diskusia