Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2019, 11:57
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Ktorý strih stojí 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave

Ktorý strih stojí 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER
MÓDA BARBERSHOP BRATISLAVA ÚČES
Uložiť Uložené

Hlavné mesto ponúka množstvo vychytených holičstiev. Po otestovaní sme ich konfrontovali.

Posledné roky sa čoraz viac dostávajú do povedomia tzv. barbershopy a väčšina mladých Slovákov pomaly prechádza z tradičných kaderníctiev práve na tento stále viac vyhľadávaný typ holičstiev.

História barbershopov
Rozhodne nejde o žiadnu horúcu novinku. V Spojených štátoch, kde sa začína písať história zariadení s názvom barbershop, začali vznikať prvé podniky výlučne pre mužov už na konci 19. storočia.

Džentlmeni tu však prichádzali nielen kvôli úprave brady a strihu, ale tiež diskutovať o aktuálnych spoločenských či politických témach, predávať si informácie či popíjať drahý alkohol.

Keďže za posledné roky sme mohli pozorovať výrazný nárast barberov aj v našich končinách, rozhodli sme sa, že vyberieme 5 najlepších, najhodnotenejších a najznámejších barbershopov v Bratislave, vyskúšame ich služby, porovnáme prístup a v neposlednom rade ich ohodnotíme. Samozrejme však pri poslednej kategórii pôjde o subjektívne pocity redaktora.

Spôsob, ako sme vyberali najlepšie barbershopy v hlavnom meste a ako sme porovnávali aj ich kredibilitu bolo viacero. Našu najväčšiu pozornosť získali práve tie prevádzky, ktoré mali na Google a ďalších hodnotiacich portáloch najviac hodnotení a predovšetkým najlepšie recenzie.

Odporúčané
6 pánskych účesov, ktoré sú trendy. Ofinky podľa hrnca, dúhové farby alebo kvalitný fade 6 pánskych účesov, ktoré sú trendy. Ofinky podľa hrnca, dúhové farby alebo kvalitný fade 2. októbra 2019, 15:56

Vybrané barbershopy sme napokon konfrontovali viacerými otázkami. Nie je žiadným tajomstvom, že za prémiové služby v týchto holičstvách si musíš priplatiť o pár eur viac, ako u tradičnej kaderníčky na rohu sídliska. Pýtali sme sa preto, či im služby neprídu predražené alebo čím je ich salón výnimočný od ostatných.


MMG Freedom Barbers

Pravdepodobne najznámejší barbershop nielen v hlavnom meste, ale celkovo na Slovensku je MMG Freedom Barbers. Vďačí tomu najmä svojej precíznosti, kvalite, ale aj faktu, že bol jeden z prvých v našich končinách. O značnú časť popularity sa však pričinili predovšetkým známi slovenskí raperi, ktorí sa do MMG chodia strihať na pravidelnej báze.

Je dôležité spomenúť, že aj napriek stálej klientele a množstvu zákazníkov nie je ťažké si rezervovať dátum aj na druhý deň od booknutia. Samozrejme len v prípade, že si pri výbere barbera zaklikneš políčko „Nezáleží“. MMG majú hneď 6 pobočiek, z toho 3 v Bratislave, pričom jedna z nich, nachádzajúca sa na Kolibe, je privátna a samozrejme aj drahšia.

Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave
Ktorý strih stál 999 € a kde holia raperov za storku? Vyskúšali sme 5 najlepších barbershopov v Bratislave Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER

My sme si vybrali azda najpopulárnejšiu z nich, a to pobočku na Námestí 1. mája v bratislavskom Starom Meste. Vybrali sme si štandardný pánsky strih strojčekom a nožnicami, postupný fade a umytie hlavy. Počas návštevy sme však zámerne barberovi neprezradili, že ide o reportáž, aby sme nijako neovplyvnili jeho výkon. Tak sme postupovali aj pri ostatných barbershopoch.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 70527 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý barbershop obstál v našom teste pánskych strihov najlepšie
  • Ktorý bratislavský barbershop ponúka bizarnú službu za 999 €
  • Čo si barberi myslia o ich drahších službách
  • Kde strihajú raperov výmenou za označenie na Instagram story
  • V ktorom barbershope majú holičské kreslo z roku 1913 či pokladňu z roku 1905
  • Čím nás prekvapil barbershop, kde je čisto dámsky kolektív
Domov
Zdieľať
Diskusia