Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2019, 8:20
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

20 svetových destinácií, ktoré budú podľa Airbnb hitom v roku 2020

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

V tipoch nájdeš aj veľa miest, kam sa zo Slovenska dostaneš doslova za pár eur.

Známa služba Airbnb, cez ktorú môžeš nájsť ubytovanie priamo u niekoho doma, zverejnila rebríček top 20 destinácií pre rok 2020.  Má isť o porovnanie nárastu záujmu používateľov o dané miesto za posledných 12 mesiacov. 

Skôr než tie najvychytenejšie lokality, teda ponúkne pohľad na to, ktoré miesto sa do hľadáčika cestovateľov dostalo až v poslednom období, nech už sú dôvody akékoľvek. 

A platí, že navštíviť ich môžeš aj v prípade, že sa nocľah rozhodneš zabezpečiť úplne iným spôsobom. 

Odporúčané
V Prahe sa naješ lacnejšie než na Bali. Čo iné miesta, kde možno budeš dovolenkovať? V Prahe sa naješ lacnejšie než na Bali. Čo iné miesta, kde možno budeš dovolenkovať? 15. januára 2019, 2:50

20. Maastricht, Holandsko

Na začiatok dobre dostupný a lacný tip. Holandské mesto plné histórie, úzkych uličiek a múzeí bude v marci 2020 hostiť jeden z najväčších umeleckých festivalov TEFAF. Obísť by si vraj nemal ani veľké kníhkupectvo Dominicanen v gotickom kostole z 13. storočia. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PureWow Book Club (@purewowbookclub),

19. Malindi, Keňa

Panenská príroda tu láka vyjsť si na jeden zo safari výletov a vidieť levy, tigre či slony vo voľnej prírode. Miestne pláže sú tiež dobrou voľbou pre potápačov. Keňa plánuje vysadiť až dve miliardy nových stromov, čím sa zaviazala pomôcť celej našej planéte.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Renata (@whereisre),

18. Kerala, India

Opäť trochu exotiky. Uvidíš tu nepoškvrnenú prírodu, kávové plantáže a obrovské pralesy. K tomu hory, vodopády a na miestne pomery aj naozaj rozvinuté ekologické hospodárstvo. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Arnab Das (@little_green_tent),

17. Tokio, Japonsko

Mesto naozaj ako z iného sveta. To, čo uvidíš tu, neuvidíš nikde inde. Kombináciu modernej architektúry, jednej z technologicky najvyspelejších krajín na svete a histórie sa aspoň raz v živote vidieť naozaj oplatí. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Baballoon Travel (@mybaballoontravel),

16. Les Contamines-Montjoie, Francúzsko 

Ide o región priamo pod Mont Blancom, blízko Chamonix. Sem sa teda vyber najmä v zime, v prípade, že ťa tatranské zjazdovky už nudia. A tip na jednodňový výlet po okolí? Ženeva a Ženevské jazero. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MontBlanc-Adventure (@montblancadventure),

15. Ubatuba, Brazília

Viac ako 100 pláží, ktoré budú v roku 2020 patriť množstvu surferských podujatí. Možno sa tam teda nový šport naučíš aj ty.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Felipe Arcas (@taquahouse.ubatuba),

14. Courtenay, Kanada

Typické kanadské lesy a národné parky nájdeš práve tu. Toto je tip pre ozajstných turistov a milovníkov divočiny. Blízko je to tiež do Vancouveru alebo Seattlu, no za ubytovanie tu niečo ušetríš.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Daily View (@dailyview.ca),

13. Aberdeen, Škótsko

Hory, morské útesy a výborná whisky. Fotografie z týchto miest hovoria samé za seba. Navyše to nie je ďaleko, zo Slovenska sem doletíš za pár eur a ak si požičiaš auto, uvidíš všetko podstatné. Teraz na jeseň je navyše asi ten najlepší čas. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VisitAberdeenshire (@visitabdn),

12. Cape Canaveral, USA

Netradičný, ale naozaj jedinečný zážitok, ktorý sa len tak nezopakuje. Ak si výlet dobre naplánuješ, môžeš vidieť štart naozajstnej vesmírnej rakety. Nájsť si vhodné miesto s výhľadom na odpaľovaciu rampu je ale poriadne ťažký oriešok a ľudia na tých najlepších spotoch často stanujú.

V blízkosti sú však aj viaceré národné parky, takže o zábavu máš postarané tak či tak. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa X AMBASSADORS (@xambassadors),

11. Kali, Kolumbia

Tipneme si, že popularita tohto miesta akosi súvisí so seriálom Narcos na Netflixe. Zažiješ tu však aj tradičnú kultúru a nebude ťa to stáť veľa peňazí, ktoré minieš radšej za letenky. Kolumbia je však dnes už pomerne stabilný a bezpečný štát, čo sa o susednej Venezuele povedať nedá. A pokiaľ vieš Španielsky, dohovoríš sa!

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa John Acosta (@jacosmart),

10. Vanuatu

Štát v Pacifiku sa rozprestiera na viac než 80 ostrovoch a má najvyššiu hustotu jazykov na svete. Nájdeš tu komunity hovoriace viac než stovkou rozličných rečí, uvidíš teda aj veľa rôznej kultúry. Okrem toho stojí za zváženie výstup na vulkán a potápanie sa v oceáne. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vanuatu (@vanuatuislands),

9. Guadalajara,Mexiko

Druhé najväčšie mesto v Mexiku, je však oveľa pokojnejšie a menej stresujúce než Mexico City. Ponúkne množstvo festivalov, farieb, starej koloniálnej architektúry a výborné jedlo s tequilou. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mexico For All (@mexico_for_all),

8. Luxemburg

Prejdeš ho za pol dňa, takže sa oplatí skočiť ešte napríklad do Bruselu. Mestečko na skalách však má svoj unikátny šarm šmrncnutý esenciou luxusného Monte Carla, ktorý sa dá pripodobniť len k málo čomu. Večer v ňom takmer nikto nie je, väčšina zamestnancov európskych inštitúcií býva práve pár kilometrov za hranicami v iných krajínách. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Visit Luxembourg (@visit_luxembourg),

7. Eugene, USA

Vraj kulinársky hub Oregonu. Zaujímavý je však fakt, že mesto sa chce stať uhlíkovo neutrálne už budúci rok. Zvyšok sveta mieri na roky 2040 alebo 2050. Ťažko povedať, či na ulici neuvidíš žiadny americký truck alebo sa naopak odvezieš funkčnou MHD. Oba fakty by ťa mohli zneistiť, či si naozaj v USA.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Courtney Morris (@sculpinarmy),

6. Si-an, Čína

Podľa Airbnb kolíska čínskej civilizácie a terakotovej armády. Historické miesta sa tu snúbia s modernou architektúrou, no nechýba ani výborné a lacné jedlo. A pokiaľ najprv priletíš do Pekingu, za návštevu stojí aj Veľký čínsky múr. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 14h40 (@14h40),

5. Rumunsko

Pre nadšencov áut je tu Transfagarasan, najkrajšia cesta sveta, ktorá stúpa až do výšky 2134 metrov nad morom. Pre ostatných lacné jedlo, pekné hory a mimoriadne priateľskí domáci. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fotografia Românească (@fotografia.romaneasca),

4. Sunbury, Austrália

Neďaleko od Melbourne je Sunsbury, kde už uvidíš aj naozajstnú austrálsku divočinu. Myslíme tým zvieratá ako klokany a kengury. Celosvetový hit je to však kvôli budúcoročnému šampionátu v krikete. Ty dáš možno radšej prednosť vínu a ceste do slávneho Sydney.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rebecca Christie (@becky98341),

3. Buriram, Thajsko

Relikvie Khmérov a lacný život pri mori sú hlavným lákadlom. Thajsko je pre Slovákov hitom, no nemusíš ísť len rovno do Bangkoku. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa chakrawit (@chakrawit),

2. Bilbao, Španielsko

Ideálny tip aj pre Slovákov, letenky z Bratislavy sú doslova za pár eur. Oplatí sa vidieť Guggenheimove múzeum, ochutnať španielske tapas a možno aj navštíviť niektorí zo zápasov Atletica Bilbao proti veľkému Realu Madrid alebo Barcelone. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bilbao forever... (@bilbaoforever),

1. Milwaukee, USA

Toto mesto vyhralo snáď z toho najnudnejšieho dôvodu na svete, v USA sú totiž o rok prezidentské voľby a demokrati tu budú mať primárky. Ty si ale môžeš pozrieť jazero Michigan, zajazdiť si okolo neho na bicykli alebo navštíviť miestne múzeum umenia. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Piet Hein Knook (@phknook),

Domov
Zdieľať
Diskusia