Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2019, 7:36
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Karbónový exteriér a kožený interiér. Takto vyzerá 575-koňový Range Rover za 300-tisíc €

Karbónový exteriér a kožený interiér. Takto vyzerá 575-koňový Range Rover za 300-tisíc €
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.overfinch.com/models/velocity-limited-edition/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">overfinch.com</a>
TECH RANGE ROVER
Uložiť Uložené

Overfinch predstavuje model Velocity.

Britská firma Overfinch je na tuningovej scéne pomerne veľký pojem, obzvlášť ak ide o značku Land Rover, respektíve jej modely Range Rover. Špecialista na exteriérové doplnky a plejádu luxusných prvkov v interiéroch už neraz ukázal, že s aristokratickými SUV-čkami to jednoducho vie. Inak tomu nie je ani teraz, keďže úpravca nám servíruje svoj ďalší výtvor pod názvom Velocity. 

Nejde o nič iné ako dôkladne prepracovaný Land Rover Range Rover najnovšej generácie, ktorý už na prvý pohľad odhaľuje, v čom sa líši od sériového vyhotovenia. Overfinch Velocity má značne agresívnejší postoj, za čo môže množstvo exteriérových doplnkov z uhlíkových vlákien – nový predný nárazník, maska chladiča, kapota, vytiahnuté blatníky, bočné prahy či členitý zadný nárazník s integrovaným masívnym difúzorom. Ten ukrýva aj štyri rozmerné koncovky výfuku, v zadnej časti ale nechýba ani veľký strešný spojler. 

f
f Zdroj: www.overfinch.com

Karbónové prvky evidujeme prakticky po celej karosérii, sekunduje im pritom čierna farba, do ktorej boli zabalené aj všetky doteraz strieborné, respektíve chrómové doplnky. O obutie sa starajú obrovské, až 23" disky Cyclone. Tie zaujmú nielen špecifickým dizajnom, ale aj faktom, že z nich decentne vytŕčajú zlaté strmene karbón-keramických bŕzd. Disky kolies sú k dispozícii v štyroch farebných vyhotoveniach.

Odporúčané
Čo so sebou prináša život s elektromobilom? Zisťovali sme to s prvým elektrickým Audi Čo so sebou prináša život s elektromobilom? Zisťovali sme to s prvým elektrickým Audi 8. októbra 2019, 13:15

Zmeny pochopiteľne neobišli ani interiér, ktorý je prakticky kompletne prečalúnený. Zaujímavý nie je len samotný dizajn a tvar prečalúnených čiernych sedadiel, ale aj prítomný karbónový obklad, ktorý je vyrobený zo skutočných uhlíkových vlákien. Úprava sa týka aj predĺženej verzii, preto pre firmu Overfinch nie je problém sa vyhrať ani zo zadným luxusným salónikom, ktorý môžu tvoriť 2 osobitné kreslá. Medze fantáziám zákazníkov sa pritom nekladú.

f
f Zdroj: www.overfinch.com

Na záver dodávame, že Overfinch Velocity rieši len vizuálne zmeny, lepší motor či lepšie technické parametre preto nečakajte. Azda jedinou zmenou po technickej stránke je prítomnosť nového výfukové potrubia. To má zaručiť lepšiu zvukovú kulisu. Predpoklady na to rozhodne má, keďže srdcom upravenej verzie je 5-litrový osemvalec Supercharged preplňovaný kompresorom.

Jeho výkon je v závislosti od verzie 386 kW / 525 koní, prípadne 422 kW / 575 koní.  Cenové relácie sa vzhľadom od motorizácie a rozsahu úprav budú pohybovať na úrovni od 285-tisíc €.

Späť
Zdieľať
Diskusia