Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2019, 7:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Star Wars speje po 40 rokoch ku koncu. Epický trailer pre Epizódu IX sľubuje, že odpovie na veľa príbehových otázok

Star Wars speje po 40 rokoch ku koncu. Epický trailer pre Epizódu IX sľubuje, že odpovie na veľa príbehových otázok
Zdroj: Lucasfilm/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Uspokojí J. J. Abrams nároky fanúšikov po celom svete?

Lucasfilm a Disney uvoľňujú finálny trailer pre Epizódu IX zo Skywalker ságy. Veľkolepý príbeh rozpínajúci sa naprieč 5 dekádami skončí svoju púť už tento december. Za kormidlo bol prizvaný opäť J. J. Abrams, ktorý sequelovú trilógiu naštartoval s The Force Awakens. Prepísal si scenár a upravil príbeh, no a dnes máme možnosť nazrieť na plody jeho práce. 

Abrams má neuveriteľne náročnú úlohu. Nielenže musel naprávať svoju šachovnicu po tom, čo mu ju Rian Johnson rozbil, musí myslieť aj na príbeh zvyšných 7 filmov a ságy ako takej. Sám tvrdí, že cielili na to, aby diváci, ktorí by si ságu pustili od začiatku do konca, boli s celistvosťou príbehu uspokojení. Abrams tak musí ukončiť príbehy, zmysluplne, logicky, emotívne a tak, aby to ako celok dávalo zmysel a zároveň musí odpovedať na množstvo nepríjemných otázok.

Niektoré sú tu s nami od začiatku, niektoré pár dekád, no a niektoré si položil on sám. V každom prípade toho musel z príbehového hľadiska vyriešiť čo najviac a my dúfame, že to nebude jedno veľké klišé, a že nás tvorcovia Star Wars ešte naposledy prekvapia a uvrhnú do varu. 

 

Príbeh sa bude odohrávať rok po udalostiach The Last Jedi a spoznávame v ňom viacero nových postáv. Z nováčikov privítame Naomi Ackie (Dr. Who), Richarda E. Granta a Keri Russell. V prvom rade sa však vráti Ian McDiarmid ako Palpatine a Billy Dee Williams ako Lando Calrissian. Uvidíme aj Luka Skywalkera, aj keď nevieme presne, v akej forme.

Epizódu IX zrežíroval J. J. Abrams (The Force Awakens, Star Trek). Scenár napísal spoločne s Chrisom Terriom (Argo, BvS). Premiéra sa uskutoční 19. decembra (prosinec) 2019. Pre viac informácií o Star Wars: Episode IX klikaj sem. Rozbor prvého traileru nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia