Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 9:51
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

„Ak nestihnete dokončiť úlohu, pošlem vás do plynovej komory,“ strašila učiteľka v Anglicku židovských študentov

NEWS
Uložiť Uložené

Učiteľku zo základnej školy po antisemitistických poznámkach okamžite prepustili.

Pedagogička sa na základnej škole v anglickom Hertfordshire dopustila neprimeraného a nemiestneho žartovania na adresu svojich študentov. V triede, kde sa nachádzalo 28 žiakov, z toho 11 Židov, totiž vtipkovala, že ich pošle do plynu. Informuje o tom The Independent.

„Mali by ste dokončiť úlohu čo najskôr, inak vás všetkých pošleme do plynových komôr,“ vtipkovala učiteľka. Hneď za tým sa mala triede ospravedlniť a doplniť, aby to nikomu nehovorili. Deti to však samozrejme povedali rodičom, a tí sa najprv sťažovali v školskej skupine na Whatsappe a neskôr aj u riaditeľa.

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

Vedenie školy učiteľku po tomto zistení okamžite prepustilo. „Potvrdzujeme, že na pôde školy sa jeden z pedagógov dopustil rasistického komentáru. Vedenie preto ihneď zasadlo a problém vyriešilo prepustením danej učiteľky,“ vyjadril sa k incidentu hovorca školy.

Škola tiež poslala rodičom list, v ktorom ich ubezpečujú, že robia všetko preto, aby prijali rozmanitosť. Tiež vraj chcú do školy pozvať rôznych náboženských vodcov, aby sa s deťmi na túto tému rozprávali.

Podľa Agentúry Európskej únie pre základné práva (FRA) počet prípadov antisemitistického zneužívania na území EÚ stále rastie. Incidenty boli zaregistrované najmä v Nemecku, Holandsku a Belgicku. Naopak najmenej prípadov bolo zaznamenaných vo Veľkej Británii, Francúzsku a Taliansku.

Domov
Zdieľať
Diskusia