Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2019, 22:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Študenti mali počas testu na hlavách krabice, škola tak chcela zabrániť opisovaniu a podvádzaniu

NEWS INDIA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Kvôli krabiciam videli študenti iba na svoj test.

Súkromná indická škola sa ospravedlnila za experiment, pri ktorom dali žiakom počas písania testu na hlavu krabice, informuje Newsweek. Ak si sa cítil v škole od svojich učiteľov šikanovaní, po zhliadnutí nižšie priloženej fotografie si na nich ešte s láskou zaspomínaš.

Záber pochádza z miestnej školy v indickom Haveri. Žiaci z fotografie písali test z chémie, a aby sa zamedzilo podvádzaniu, na hlavy si museli nasadiť krabice. Týmto spôsobom mohli jednotliví študenti vidieť iba na svoj test a nedokázali sa nenápadným spôsobom nazerať na písomky svojich spolužiakov.

Po tom, ako sa ninisterstvo školstva o tejto forme zamedzujúcej podvádzaniu dozvedelo, škola dostala výrazné napomenutie. V prípade, že by sa podobná vec opakovala, mohla by prísť o licenciu. Jeden z vedúcich školy tvrdil, že týmto experimentom nechceli určite nikoho obmedzovať, pričom s daným nápadom mali žiaci údajne súhlasiť. 

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Za daný incident sa škola musela napriek tomu nakoniec ospravedlniť. Stojí si však za tým, že žiaden zo žiakov nebol do ničoho nútený. „Je to neľudské a civilizovaná spoločnosť nebude nikdy akceptovať takýto nápad. Dúfam, že sa to už nikdy viac nezopakuje,“ povedal zástupca riaditeľa miestnej školskej rady S.C. Peerjade.

Domov
Zdieľať
Diskusia